härliga hösthelg

Att det exalterade inlägget kommer först nu, när dagarna sen helgen gått, visar på vilken enorm energi man kan samla på sig under en härlig hösthelg. Jag lever fortfarande på den! En härlig helg med underbara människor, kära återseenden med mor och far, som under veckan med bravur fullgjort sitt äppelpallningsdagsverke! Och i äpplets tecken skulle helgen fortsätta; Fruktodlare som bjuder sitt äppeutbud till provsmakning, när man bland alla hans sorter skall välja. Ett äppelparadis, även för den med beslutsångest. Tur att de hade stora påsar man fick fylla! 
För visst kan man blanda äpplen och päron


Det var inte bara äpplena som var på vår sida under helgen, även vädret ville oss gott. Tänk dig en morgonpromenad utmed en bokskogskantad sjökant. För det är i den miljön stugan ligger. Det är till och med så att jag måste erkänna skönheten med den Skånska Skogen. Ett förtydligande är dock på sin plats; vi befann oss vääääligt nära Småländska gränsen! 

Efter att ha handlat närproducerad, såklart ekologisk, honung, bar det av mot Wanås slottspark. Inspirerande, tänkvärt och väldigt givande. Nytänkande och storskalig konst mallplacerad i det gamla godsets olika byggnader. Kan du inte föreställa dig ett femvåningsmagasin där var våning är ärad åt vart tema, teman som för tankarna till övergivna platser och lärarlösa slöjdlektioner, bör du absolut passa på att besöka utställningen innan den slår igen inför vintern. Passa på så länge man har möjlighet att njuta av dessa härliga hösthelger!

Tänkvärda är även de permanenta konstverk som finns utplacerade i den väl tilltagna slottsparken. Utplacerade på väl valda och ofta väl dolda platser dyker de upp med sina surrealistiska ljud eller tänkvärda namn. Sökandet efter dessa gömda skulpturer och estetiska installationer öppnar dina ögon för naturens egen skaparglädje och naturliga estetik vilket gör hela promenaden till en resa i såväl inre, som yttre rum.

Det mer konkreta och materialistiska resultatet av helgens upplevelser finns än så länge att skåda med såväl syn som smak i kylskåpet mitt; Det är trångbott att vara äpple i dessa tider!


Skånsk Skog   Äppelpaj med kardemumma   Hjortstek   Öppen spis   och Spettekaka, såklart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback