UPP & NER & UPP IGEN

Helkul! :)
Trots att hon mest föll nedåt idag...

Kortet kräver, lite hårddraget, egentligen bara att man fixar att knyta en 8a och spänna en sele - själva klättringen får man tydligen bli bra på på egen hand! Så förvänta er inget - för det är det som är framtidsplanen!

Förutsättningen är dock att hon får tillbaka motoriken i händerna - den är lite sådär just nu ;)

F E T D A G E N

Ett dygn med mina underbara Biatches och jag känner mig hel igen!
Underbart!

Under natten till idag lärde vi oss Isbjörnsdansen (Trogna ekoist-sympatisörer som vi är så var det så klart isbjörnen vi stöttade genom vårt drinkköp!) medan vi under förmiddagen fick lära oss att det kan ta 40 min att bre en Frukostfralla (tiden mätt i upplevda minuter då man själv inte var mätt) och att man inte helt plötsligt kan nå en vattenkokare som man inte når.

På eftermiddagen fick vi öva oss ytterligare lite mer på detta med att vänta, jag vet inte hur vi lyckades pricka i så många aktiviteter med den gemensamma faktorn VÄNTA på samma dag! Att vänta på att semlor (eller söta bullar) ska jäsa kan nog få vem som helst att vilja ta livet av sig - det var iaf så vi tolkade situationen. Men av detta behöver man ju inte nödvändigtvis dra en massa slutsatser om våra hetsiga humör... men ändå.

Så sammanfattningsvis har vi firat   F E T D A G E N   idag (vi missade ju bara den lilla mellanstavelsen -TIS-). Men sen så fyllde ju en av oss faktiskt 7979 dagar idag! Och hur firar man det bättre än en semla (såklart hade vi bottnat med två rejält söta bullar med mycket smör och ost tillsammans med en och annan slät slatt-bulle!)
Underbart!
Vi blev dock inspirerade av ett samtal vi överhörde på trottoaren:

-"...de berörda regionerna i ett skrovmål."

Så sammanfattningsvis har vi bara tagit oss ett skrovmål idag.
Visst låter det alldeles... underbart!

L Y S A N D E

...än så länge i brist på semelfoton, men i helgen skall det blir ändring på det! Baka, baka, baka liten kaka :)
Liten, ja; men desto fler!

Helgen inföll ganska tidigt idag; Klassen genomförde ett gäng lysande redovisningar och bjöd våra examinatorer på ännu mer lysande semlor! Semlor som vi andra förövrigt oxå satte i oss! Fantastiskt FredagsFika!

Helgen kommer oxå att bli lysande - The Bitch-Trio kommer att vara samlad! Att vi är på skånsk mark borde inte... innebära någonting! This will be good!

Jag är helt övertygad om att det kommer att överskina den snö som föll igår och nära på gjorde att jag och Ahnstedt föll på vägen till skolan i morse; med cykelkorgen full av grädde :S Jag blev lite sur för sakens skull, men ännu surare blev jag när jag märkte att folk hånskrattade åt min nästan-vurpa; och med folk syftar jag enbart på Johan. Men det räckte...

Så nu funderar jag starkt på att gå med i Facebook-gruppen: DEN 1 MARS HÄLLER ALLA VARMVATTEN PÅ SNÖN OK!?

If you snooze you lose

My godness som jag försov mig idag! Det händer verkligen aldrig...!

Att jag försov mig innebar dock inte att jag kom försent till skolan, inte ens om vi hade börjat klockan 8 som enligt  schemat ;) Men jag är fortfarande lite chockad att det hände - If you snooze you lose

Mina stackars klasskamrater fick således stå ut med min kurrande mage en bra stund längre än vanligt; för det är verkligen inte så att det är något okänt ljud för dem! Kanske var det därför det blev ett sådant gensvar på FredagsFikaFörslaget!?

Det är ju faktiskt semelveckan! :D

Still my world

Motsatsen är så att säga omvänd

Gårdagens föreläsningscitat får belysa skillnaden mellan de två senaste lördagarna. För motsatser är de, dagen idag och dagen för en vecka sen. Omvänd tidsaxel ger omvänt perspektiv och en utedag blev en innedag, och en äventyrsdag blev en förutsägbar dag. Men gemensamt för alla mina dagar är att man ständigt är på väg. Men kanske är det det som är my world!? För visst kan man finna äventyr runt alla hörn!?

Jag vet att man alltid blir räddad i äventyrshistorier

Only human!?

välgörenhet
Ahnstedt har fått ett alldeles nytt, alldeles blänkande och alldeles silvrigt skinande bakhjul!

...glad för det är jag;
men gladast är nog Ahnstedt♥

Vissa saker klarar jag mig inte utan; så mycket vet jag om mig själv!
Idag har jag dock lärt känna nya sidor hos mig själv...

Den som lär känna sig själv får med tiden många underliga bekanta

Frågan är dock om det är sidor jag ville känna till...
Att starta dagen med en obduktionsobservation ger perspektiv på... livet.

Det var en fruktansvärd känslo-bergochdalbana man fick åka med, jag tror bestämt att alla sinnen var inblandade. Många var även intrycken som slogs med varandra. Värdighet och intresse är i detta fall känslor som inte går hand i hand. Därav mitt upp-och-ned-mående; det är inte ofta man befinner sig i en så på alla sätt laddad situation...

Men intrycken påverkar en fortfarande och kommer nog att göra så en ganska lång tid framöver.
Det kanske är så kombinationen av intresse och värdighet visar sig...?
Men just där och då kände jag mig mest kallblodig.

Men att en burk med kidneybönor (jo, bara namnet antyder ju att det var ett dåligt middagsval idag) kan ha en så påtaglig lukt...
Det hade jag inte väntat mig.

Inte heller att kokta rödbetor såväl till färg och konsistens kunde påminna om något så... mänskligt.
Det hade jag inte väntat mig.

Men trots dessa intryck var jag hungrig. Och således åt jag...
Det skrämmer mig - jag vill inte veta vad jag som människa är kapabel till...

En lång kall underbar vinter

En dag hann hon sakna sitt Långö, sen var Anna, Johan och två par långkalsonger hemma på en minimini-vintersemester!
Dock var det inte för att pyssla vid hemmets gigantiska köksbord som jag for hem; utan för att på riktigt kunna utnyttja den snö som till min stora glädje har fallit den sista tiden! Det har alltså varit en glädjehelg i skogen ;)

Fast mest tid spenderades nog ändå på isen. Om det var för att det var där vi fick hjälp av slasket mellan snön och isen med att göra styltor av skidorna. Glidet blir ganska dåligt med 1dm snö under... :P Kanske var detta som fick oss att stanna kvar på ön tills solen gick ner!?

Jag däremot var ganska överväldigad av att ha denna vy för sig själv; inte en människa hade satt sin fot här sen senaste snöfallet! Bara det fick mig att stanna lite extra; framförallt eftersom vi hade en isplacerad lägereld att värma oss vid! Detta var vi gemensamt lite imponerade över: vi lyckades med en brasa som tillät korvgrillning! Det var verkligen ingenting vi hade vågat hoppas på, så vi var helt på det klara med att rå korv visst är väldigt gott!

Fiskelyckan på Rusken var dock ruskigt dålig, och att grilla korv till alla mål visste vi inte om vi skulle lyckas med, så för att ge fisket en ärlig chans så tog vi vägen förbi stockar och timmerhögar till Stubbasjön. Med förhoppningen att flyta som stockar stövlade (tyvärr i kängor) vi ut på den (snö+vatten=slask)-täckta sjön.

Storfiskaren (poäng för såväl första som största!) kunde jag inte slå; utan jag fick nöja mig med en, med Johan delad, andraplats: 5 fiskar var:

De var inte stora, men de var jämna!

Halvdöva och helblöta begav vi oss hemåt. (Dövheten bottnar i en demonstration i hur en knallkork på ett angeldon ska smäller av; mycket pedagogiskt!) För att släta ut den delade placeringen i fisketävlingen spelades ett blodigt parti Super Master Mind: ett parti som slutande 21 lika...

Vid min svans

1. ÅT HELVETE?

The Bohemian Raspberry fick mig att längta hem till mitt hems köksbord!
Där finns det grejer ;)
Jag kan iaf meddela att en överkonsumtion av godsaker gjorde gott!
Eller så var det bara att jag var tystare än vanligt igår; så det är väl på sin plats att jag ber om ursäkt till de som kände sig dissade igår: men jag är egoist, som så många av oss där ute... :S

Däremot kan jag inte säga att jag dissade mannen som stod bakom mig i Konsumkön idag. En blick på dagens löpsedel fick hon att utbryta: HELVETE, nu kommer det mer SKIT!

Med detta skit och helvete menade han den kommande snön. Han tyckte att snöröjningsarbetet var skandalöst dåligt och att det var fruktansvärt hur man fick pulsa fram på trottoarerna. Jag kan ju inte låta bli ett sånt öppet mål, utan börjar genast berömma snöröjningsarbetet utifrån synpunkten att det faktiskt är VINTER och att det då SNÖAR ibland. Att helgen sen var så kall att saltet inte bet på den snö som föll, det vet jag inte riktigt vem man ska skylla på för: antingen på naturprincipen att saltet då inte har någon effekt, eller på den kalla luftmassan som låg över lander, eller på allas vår herre... Jag fick dock höra att detta var åt HELVETE.

Jag funderar dock på om man inte mår bättre av att njuta av detta....?