Like a walking dead


Jag trodde seriöst att jag skulle avlida när klockan ringde imorse. Hade självmord varit moraliskt försvarbart hade det legat nära till hands. Ikväll däremot tänker jag tidigt kika på mina skymningsbilder för att bli inspirerad till att hoppa i säng i någon sånär rimlig tid. Gårdagens läggdagsdekadens förklaras helt och fullt av min Twilight- fascination, för vilken jag skulle kunna skylla på Johanna för, som lånade ut andra boken till mig ;) Så frågan är om du vågar låna ut den tredje till mig sen!?


Kvällen ägnades åt en Förkortad studie i båtmotoroljebyte. Jag känner mig tillräckligt fullärd, även om nivån är godtycklig!


Mycket sömn, målet för natten, innebär utöver en icke-överjävlig arbetsdag, en snabb transport till fredag kväll! Då väntas nämligen finbesök!


2xSkymningar


Efter solnedgång på Kreta, så väl som i Båstad

Se dessa som ett God Natt från min sida, för jag borde verkligen hoppat i säng för länge sen. Pigg och glad på jobbet har stått på Att-Göra-Listan i snart fyra veckor nu, men någon bock har jag inte fått sätta i den boxen än. I morgon kanske, om jag kilar in o blir inspirerad av bloggen i tid vill säga ;)

05.55 går cykeln i morgon, men det är kanske inga problem alls med tanke på att jag fick 40min sovmorgon idag, då starten gick i Jönköping istället. Jag borde kanske sova hos Heidi lite oftare ;)

Dock gick vi lite för långt idag, eller ska jag säga att vi cyklade lite för långt... Hhmmm :S Iklädda löpartights och stora T-shirtar gav vi oss iväg, det riktigt syntes hur vi hade planerat cykelturen till jobbet! Märk dock väl valet av STORA t-shirtar, de som cyklar iväg i tighta t-shirtar har inte tänkt igenom sin cykeltur ordentligt ;) Eller är det det fortsatta livet efter cykelturen man inte planerat ordentligt...? Ett tips från coachen är att ha ett ombyte i åtanke!

Gårdagskvällen spenderades på Filmstaden; galet så bra Harry Potter och Halvblodsprinsen var! Skönt som omväxling att få skratta åt något man själv inte kommit på ;) Det är ett betyg som heter duga från my Biatch and me!

Mullehelg

Med konkret resultat
I de svartaste vatten

Att det är kul när det nappar känns väl sådär lagom ljummet att komma med, att däremot livligt berätta om den adrenalinkick man får av att själv dra upp en fisk, om en en liten gädda, känns något mer exotiskt. Häftigt är det! Att vi fick öva dagen innan må vara hänt, men att enbart nöja sig med nybörjartur vore att lägga ribban under marknivå. Det gäller samma sak då man plockar kantareller, varför nöja sig med en korg när man kan plocka två!?

Dock skall jag inte ta åt mig någon ära överhuvudtaget vad gällande svampen, jag åt en lyxfrukost hos min kära Jadde i Norrahammar, när truppen lämnade stugan för svampplockning. För mig var det en perfekt avslutning på utekvällen, tack vänner! Så jag tror att alla var nöjda och glada.

Ett riktigt KantarellHittarLeende går inte att ta miste på, minns det mina vänner!

Some f-words


FinFredag


Friggebodsinvigning och Fiskelycka

Härligt är det när vardagen känns spetsad med Flytande Flax

Daggiga och dimmiga mornar



Huvudsaken är att man är torr om föttera; Jag är helt klart beredd att hålla med pappa Anton i Lönneberga om den sanningen. Om alla där ute är med o testar att en dag gå med daggvåta strumpor i High Fasion Yrkesskor, så kanske vi kan mynta ett nytt mänskligt motto! Jag är iaf beredd att kämpa för min åsikt!

Annars trivs jag med min till-och-från-jobbet-cykelväg, speciellt efter idag då den innebar ett stopp i glasskiosken. Billigt var det, men tydligen också skitigt. Iaf om man lyssnar på mamma Astrid ;)


Lantcafé och Loppisrunda

Latmask!?

Kan en sommarsöndag spenderad på ett bättre sätt!?


En tidtagningscykelrunda inför morgonmorgonens delsträcka till jobbet hanns även med. Klockad till 37 min. Två minuter mer än vad hitta.se beräknade att sträckan skulle ta, men jag undrar om de tagit hänsyn till lera och stenar, rötter och rådjur...? Med proppmätt mage blev slutresultatet av testrundan: Genomsvett.

Oh, jag längtar redan tills i morgon!


Det är nästan så man hade föredragit den kretensiska nedförscyklingen genom apelsinodlingen!


Sommarsöndagsmorgon


Ibland måste man bara skutta upp ur sängen o springa ut 40 meter från ytterdörren:
Kreta i all ära, för all rövsvett i världen, men sommarlyxen må ändå vara två skålar nyplockade bär!

Dags att ta tag i sitt liv;

dags att börja blogga!

Till och med en Blogg-Blackout som denna tar till sist slut. (Eller är det bara ännu ett tecken på 80-talisternas hävdningsbehov här i världen!?) För visst har det hänt saker under 3 veckors bloggskugga: synd då att det var så dåligt med datorer i Hamburg, på Kreta, i Båstad och i kattvaktarlägenheten.


För att inte allt skall hamna i minnets förskönande dimma, kanske vi ska börja med en redogörelse över det vi fortfarande minns klart och tydligt, första jobbveckan på E-lux (lyx!?) lager. Jag är numera världsbäst på att räkna skruv o lägga dem i en påse! En annan världsbästhet jag o Heidi (bronsarmittlattaste.blogg.se) har utvecklat är cykling-till-Torsvik, en liten tur på 3 mil om dagen. Det hela underlättades av att vi under veckan delade på allt: lägenhet, äppelpåse, kattvaktarsysslor och säng. Min frände, detta borde bli en vana! Tänk att i varje otta få ta sitt svullna ansikte på en ordentligt svettig cykeltur i en uppförsbacke som på vägen hem upplevs som världens längsta nedförsbacke! Tur att man inte är tillräckligt vaken på morgonen för att klassificera den som världens längst uppförsbacke...;) Fräsch och pigg som få kommer man iaf till jobbet, redo för moppe-disco!


Själva arbetet inrutas sedan runt de klockade rasterna, som gärna markeras med ett alarm en minut i förväg, kanske är det därför jag av någon outgrundlig anledning jag varje dag får plocka ett par tre valkar efter lunch!? En del straffar han visst direkt ;)

Annars kan man råka ut på plocklistor innehållande tütningar och överfall. Vad jag annars har lärt mig är vikten av att plocka skyddsplåten före genomförningen! ;)


På hemmaplan har det parallellt pågått en friggebodsbygge, dock inte av det skälet att skicka ut mig med mitt pick o pack, ett pick o pack som inte får plats inne i huset :S illa är det då att jag ändå saknar saker jag lämnade i Lund- Dålig på att packa, eller bara enorm materialist, ja, det är frågan!


Om det beror på dålig packningsvana, borde det finns hopp om förbättring efter denna sommar. Det känns som jag spenderat sommarens gångna dagar i en resväska...eller två :S

Fast får man göra det på ställen som Kreta och Båstad, där det fanns o finns så galet underbara personer så skulle jag lätt kunna bli världsbäst på att bo så!



Våra ständiga följeslagare, joggingskorna, var såklart med även på Kreta, dock ännu mindre använda än i Berlin, tro det eller ej! Men galet nöjd är jag; vi lyckades undvika sensommarvärme i storstad och städer utan vatten, två punkter på listan över saker som kan dra åt Helvete. Där finns även steniga ständer i fel storlek och skoskavsvilliga skor med, ytterligare två punkter vi lyckades snirkla oss runt. Ni förstår ju vilken toppensemester det var! Hade inte mina Biatches drabbats av, vad vi alla enades om vara svininfluensan, så hade vi inte blivit stammisar på det lokala apoteket, vilket ju hade varit väldigt tråkigt att missa.


Är det för klyschigt för att vara fint!?

Upplevelse som aldrig kommer i närheten av den ovan nämnda Listan är Malcocks på balkongen, strandpromenadspromenader igenom strandduschen och Soft Kings på sandiga lakan. Hundtricket med barn däremot kan vara en kandidat till Listan, jag skall prata med mina Bitches.


Båstad är ännu en sak som inte platsar på Listan! Där behövs ingen diskussion ;)