Dans & Dekadans

...men först en joggingtur!
Tentan som jag och mina kära klasskamrater ägnade många timmar åt idag gick åt fanders, pipsvängen, helvete eller inte alls. Det beror helt på hur man vill uttrycka sig. Gemensamt innebär de dock alla att vi slösade bort ett antal timmar av våra liv! Och om vi sedan börjar summera dessa timmar som vi gemensamt slösade bort... Äh, fan, bevisligen kan ju ingen av oss räkna, så jag lägger ner! ;) Illa är dock att det hela måste plockas upp och göras om en annan gång, med frågan är då om det finns en bättre plats än 10h på Lima Airport i augusti!? Där om någonstans borde man ju kunna reda ut hur radiofrekvensta fält bildar stående vågor i muskelvävnad! Tjohej!

Hur det än gick, så har jag, med hjälp av joggingturen, spridit ut lite ångest och aggression! Skönt!
För nu inleds nämligen en Fest I Dagarna 3! Dans och Dekadans!
Först ut är en bilutflykt med "nybakta+1 dygn" kanelbullar!

c o l o r s

Love is in the air these days
And it was a year ago it all started ♥
Idag är egentligen dagen som man ska sitta i soffan hos en nästan främling, dricka sitt te supersuperlångsamt och berätta om sitt liv på ett som om man hade känt varandra en livstid! Fantastiskt trevligt men samtidigt jäkligt läskigt! ;) Jag längtar lika mycket tillbaka som jag är nöjd över att lite tid har gott. Den dagen och alla efterkommande dagar har nämligen varit helt underbara! It brought color to my world!


Det var en himla tur att jag inte hade tentavecka den här veckan förra året, för i år så var det 5 pelargoner som fick bringa färg till min tillvaro! Men snart, snart, snart släpps vi ut i världen igen! I morgon eftermiddag är vi fria från stress och press ett litet tag framöver och det är tur det, för det är mycket som skall firas till helgen ♥


i t e m s

Svängningar!
Jag fick just frågan "Hur mår du!?".
Idag har jag inget kort och bra svar på den.
Morgonen var helt fantastisk! Hur ofta skriker man när man öppnar müsliburken!? (Det är nästan fruktansvärt hur väl du känner mig nu, honey - att müsliburken är favoritplatsen i lägenheten är inget jag är stolt över!) Däri låg nämligen världens finaste klocka, i precis den nyansen jag länge önskat mig! You give color to my otherwise grey world, honey

Så med en färgklick på armen cyklade jag i ilfart till skolan; muntaredo! Och ja, jag ska erkänna att det gick bra och att det är något jag ler åt, men jag är inte stolt åt genomförandet. Jag tänker inte ägna mig åt någon smutskastning här, det är redan så många som har fått höra mig skrika över detta nu. För förvånad o förbannad blev jag och gick därifrån helt förvirrad. Fast kanske var det så det skulle vara!?


Egoboost

Än har inga kombinerade effekter, så som de mellan droger och magnetfält kunnat konstateras, så nu kör vi på den kunskap som empiriskt bevisas! Hoppas bara att jag lyckats få tillräcklig koll på ELF, MPE, UVA, SPF, RF, MED resp SED. Men med en egoboost och en fantastisk överraskning (I'll show you later! ;)) kan dagen iaf inte bli annat än toppen!

flowery

Blomsterfestival!
Kalla mig gärna pensionär, men växthus och Narcisser ändå ganska fräckt! Jag ser en kvällswalk förbli Blomsterfestivalen i Stadsparken som ett hippt sätt att rekreera sig efter en dag med lite för mycket plugg i förhållande till hur fin dagen varit! Men nöden har ingen lag, eller hur ska man rättfärdiga ett sådant beslut!? Värre blir kanske ändå att motviera däckningen framför Vetenskapens Värld som jag unnade mig som avslutning på dagen! Men ett program om hur naturen tar över den förbjudna zonen i Tjernobyl och möjliga bevis för hormesis är i mina ögon också ganska fräckt!


Vårens första Pigfaktor

Tusensköna - It feels like home!
Åtta av helgens timmar har spenderats sittandes och omväxlandes liggandes på en filt. På håll har det förhoppningsvis sett ut som att jag pluggat - vad de inte visste var att vi (okey vi var två som skrev under på det i morse) gemensamt bannlyst plugg på fina dagar som dessa. Istället passade jag på att sova en timme eller två, vilket resulterat i en markant nyansskillnad i ansiktet. Jag sover tydligen helst med vänster ansiktshalva uppåt ;)

Vad positivt med detta ändå är, är att jag fått upp ett intresse för hur de olika delarna av UV-spektrumet påverkar huden. Jag måste ju veta om det är UVA eller UVB jag skall vara förbannad på! Och har jag sedan tur så får jag i detalj förklara min underbara hudnyans på muntan på tisdag!

Vårens första Pigfaktor är här!

Och det är ju en av alla de saker som får mig att skratta... Undrar om ngn håller med, eller om jag måste utvidga listan för att få gensvar!?

LÅGFREKVENTA FRAMSTEG

Smaka på kombinationen Lågfrekventa fält.
Visst känns den lite... låt mig säga, opeppande. Enbart adjektivet låg får mig att känna mig lite apatisk och just låg.
Men hela vetenskapsområdet har i mina ögon blivit omprövat - kolla bara in bilderna ovan! Detta är resultatet av ett delmoment i vår kurslab, och inte en detektor hade vi med oss ut. Vi hade istället F A N T A S T I S K T  roligt! Man vill ju bara skratta! Tänk er sen vad man kan åstadkomma en vinternatt med ett gäng oömtåliga lysrör och en kamera! Det är så pass att en liten del av mig börjar längta till vintern redan nu! :)

Den fysikaliska förklaringen på fenomenet ovan är kanske inget jag behöver publicera här - det är inte den roliga delen av det hela. Men att det finns någon bit som är sådär superkul gör ju att hela tentaplugget blir liiiiiiiite roligare!

Fast med lite perspektiv på hela området Ickejoniserande strålning, så ter det sig ganska komiskt. Slutsaterna i många publicerade rapporter är att man helt enkelt inte vet vilka nivåer som långsiktigt är farliga för levande organismer. Det har publicerats studier som visar att direkta och akuta effekter uppstår vid höga fältstyrkor, men hur vi påverkas av låga långtidsexponeringar, det är det ingen som vet. Än mindre vet vi hur vi påverkas av en kombination av många olika fält och frekvenser, eller av ett olika fält i kombination med andra skadliga faktorer...

Hur mår man till exempel om man blir utsatt för en kombination av magnetfält och droger....!?

4 plåster och ett myggnät

First destination: Quito!
Nu börjar det kännas lite verkligt, men ändå bara lite! Beviset på detta är just nu fyra plåster och en svidande axel - skräckupplevelsen från 6:ans stelkrampsvaccination kommer krypande, eftersom de injecerade den den femte och sista påfyllnadsdosen av poliovaccin. Med oss hem fick vi oxå var sitt myggnät i storlek Large; tydligen såg vi ut att behöva det ;)

Sammanfattningsvis känns det toppen att numera vara lite mer fysiskt redo att åka! Vi kan ju numera när som helst hålla upp vår Official Stamp of Yellow Fever Vaccination!

EXOTIC

Idag tar vi ett steg närmare avresa! Vilket ju i och för sig är något vi gör varje dag...
Men en stor Bock efter Vaccination kan vi efter idag sätta i protokollet. Gud! Jag blir lite nervös av bara tanken, det är verkligen en aktiv handling och ett så konkret bevis på att vi verkligen kommer att komma i väg på vårt livs hitttills största äventyr! Än känns det så abstrakt, avlägset och som om det fortfarande vore i drömstadiet! Men Äventyr i Ecuador here we come!

Jag satt o Google-Earth:ade över Ecuador i flera timmar i förrgår; det som tillslut fick mig att sluta var en enorm åksjuka... Eller en enorm svindel eller så har jag kanske bara en för stor datorskärm ;)

RAMLAR

En  a p a t i s k  eftermiddag.
All energi och livsgnista föll liksom snöflingorna till marken och blev liggandes där under hela eftermiddagen. Jag kunde inte förmå mig att göra något annat än att approximera en professor med en cylinder, uppskatta tiden tills rygg-erytem dyker upp på en australiensk dykande som vägrar bära t-skjorta, beräkna tjockleken för en ledande gummiskiva som bör klistras på skallen på de som är rädda för sin mobiltelefonantenn och bedöma risken för överhettning för en musiktokig "Energy"-lyssnare.

Tillslut lyckades jag rycka upp mig så pass att jag cyklandes kunde ta mig genom ösregnet till klättringen!
Där finns numera många nya grepp och vägar; i alla neonnyanser du kan tänka dig!

ARH - APRILVÄDER

Idag - snö! Fy!

Igår - vitsippor!

Jag blev helt salig när jag såg dem. I detta avseende (och även i utseende) är jag lik min farmor. Vitsippor; min absoluta favorit! Tänk er en hel backe, äng eller hage full med dessa vita underverk! Jag måste bara stanna upp o andas lite extra när jag ser dem! Hoppas nu bara bara att de klarar denna snöchock - mig går det dock ingen nöd på; jag kan ju lugnt plocka fram min lusekofta igen ;)

Nu kör vi!

13 (istället för förutsägbara 14) dagar kvar till Vårruset i Malmö!
Rundan igår gick tyvärr riktigt superkass! Inte nog med att det gick sakta, jag fick även kanonont i mina vader. Det hela slutade med en megakramp i höger vad och jag kunde inte göra annat än att lägga mig på en parkbänk o titta upp i skyn. Hade jag inte haft något mål med rundan så hade jag kunnat ligga där o titta hur länge som helst, det var precis som om molnen ville säga mig något...

En sköldpadda som gav sig in i kamp med Loch Ness odjuret

Jag kanske inte ska ge mig in i en kamp med det omöjliga!?

Egoflow


Passion!

Släpp känslorna loss, det är vår!

Hög på livet; det är vad jag varit idag! Wunderschön!
Synd bara att Marabou tydligen gjort chokladsmakskombinationen jag tänkt göra på
Chocolate Party i Ecuador!

Everyone deserves to shine


Trots en utekväll i Malmö kvällen innan så kunde jag och mitt äpple vandra nästan ensamma genom Lunds gator här på morgonkvisten. Att än en morgon få vakan upp med solen skinande i ansiktet är ju inte annat än superlyx! Så på med nya jeans-jackan (ja, jo... jag kunde inte låta bli att köpa den igår!) och de vita skorna! (Undrar om jag får använda ordet superlyx igen...!?) Att få sätta sig med solen i ansiktet vid domkyrkan måste få beskrivas som superlyx! Jag var helt enkelt tvungen att skutta hemåt och steka pannkakor, precis så som Mumintrollet gör:

"Så gjorde de upp eld och stekte plättar som de åt upp efterhand som de blev färdiga, det enda riktiga sättet att äta plättar."

Då jag satt där vid kyrkväggen fick jag en fantastisk histora berättad för mig av min far på phonen, en historia om ett ställverk i källaren på psyket... Det är lungt, jag ska inte dra den här ;) Men jag kan lova att den förgyllde min morgon och gjorde mig mer pluggmotiverad än på länge!

Gårdagskvällen var supertrevlig, galet kul att få träffa sin Johanna igen! Och för mig är ju Malmö alltid ett äventyr!
I'm in love with this day!

En falafel i solnedgången

Scenen gick dock snabbt över i Venus och månskärva - samtidigt som man kunde skymta hela månytan!
Superfräckt!
Jag och Johan höll aldrig på att komma hem från vår te-köparpromenad, trots att det enligt vissa var kallt som attan. Det var helt enkelt en alldeles för häftig vy för att jag skulle vilja gå in!
Föreställ er denna vy som bakgrund då en Herr And utför en "Two Step" för mig och sin Fru And.
Hade han haft blåa fötter så hade jag trott att jag varit på Galapagos! :)
Dreamer!
Kvällen gav även härliga flashbacks till Berlin: Döhner vid Spree i solnedgången! Me love!
Snart drar vi på nya äventyr vännen!

Proud to be part of these days

Äntligen!
Grillning med klassen! Frågar du mig så är detta livet! Jag njuter av för fullt av allt som man nu äntligen kan göra när solen tittar fram! Underbart! Dock offrade jag mig för vetenskapen och dök upp här lite senare. Spinningsalen på Gerda skulle studeras ur ett magnetfältsstyrkeperspektiv; jag tror att där kan vara den mest fältsvaga salen i Lund. Då jag och min loggande magnetfältsmätare däremot satt här och grillade, då jäklar, då tyckte den att det var jämförbart med att sitta 1dm ifrån en hårtork.

Livet är bra underligt!


Underligt!? Tilläggas skall kanske att vi fortsatte till en Ryss-fest :D Rödbetssoppa, Vodka och Kalinka!

Helgen - på en filt

Plugg, grillning och glassning: allt gott i livet kan man visst göra på en filt;)

Helgen var lysande, men desto mer lysande blev måndagkvällen, men det kan jag inte avslöja förrän efter måndag - men jag lovar er, väntan kommer att betala sig!

TEA FOR TWO

Flyget till Ecuador bokades (:D :D :D :D) och det hela firades med pojkvännen och två koppar te på Arimans!
That's my cup of tea!

Megamätning

Att komma tillbaka till skolan efter vårt minimala påsklov var inte särskillt chockartat. Att få designa sin egen laboration med råd och tips och skjuts av världens mest engagerade handledare kändes både spännande och lite som hemma... ;)
Fredagshumör och fredagshumor i kombination gjorde att vi hade jäkligt trevligt!
Analys av mätresultaten sparar vi till på måndag!
Det utlovades även att vi skulle få uppleva något som skulle få oss att trilla baklänges:
Att jag trillar av att bara titta uppåt på ett kyrktorn anses oviktigt... för här trodde alla att de skulle trilla!

Superfräckt! Så dagens tips blir helt enkelt att cykla ut till ett vindkraftverk, ställa sig tätt intill och titta uppåt!

I Gotta Feeling

Som ett ägg på en stol i solen!


Att hitta en vindfri plats i solen var en uppgift i samma klass som för ett ägg att balansera på en stol! Men både jag och ägget lyckades... frågan är hur stor skillnad det är mellan oss egentligen...

Det var dock fler än mig som valde att vänta ansiktet mot solen idag! Det är underbart att se hur mycket folk som faktiskt bor i den här staden. Jag tror att alla var ute idag! Färre var dock de jag mötte i joggingspåret, än de som valde att sitta med en öl eller annan dryck i solen. Underbara val, helst av allt hade jag gjort allt!

Men det kommer fler underbara dagar! Underbart!

Här är där man är

där är här man inte är
Idag byttes här mot där och där blev åter här medan här blev där...
Aja, ni förstår! Anna är tillbaka i Lund! Gårdagskvällen spenderades på bästa Stenvalls-vis:

Bok+Brasa+Tights!

IF I LAY HERE

Enbart chocken av att vår önskan om sol inföll tog oss lite på sängen. Jag flög upp ur sängen med kameran i högsta hugg, för att mötas av en vägg av frost! Burrrr! Så i väntan på den riktiga värmen (den som vanligtvis aldrig infinner sig vid påsk) så sysslade jag med långfrukost. Men sådär superlång behövde den inte vara; för förhållandet tid och temperatur var inte linjärt. Varmt blev det fortare än man anat!

Ut, ut, ut med boken i högsta hugg! Sittandes mot östervägg sa jag bara: Hej, hej, hej fräknar!

Och Hej, hej, hej utflyktssug! Stenvalls packar som vanligt ryggsäckarna fulla med kaffe och kakor, karmeror och kikare... för att väl framme vid målet... Aah, jag låter bilden tala för sig själv! ;)

En mycket mysig påskafton, trots att detta var på dagen... påskdagen?! Aftonen på påskafton var ju även den mycket trevlig, så frågan är om det spelar någon roll!? Temat för helgen har ju faktiskt varit mat och mys,
me like!

Glad Glad Påsk!


TIME FLIES

Trots att det var långfredag så gick tiden fort - nästan för fort!


Jag försökte ändå hedra dagen med en lång sovmorgon, en lång joggingrunda, en lång väntan på mormor och morfar och slutligen en väldigt lång middag. Men icke - inte ens det kunde få tiden att gå lite långsammare...

Jag har dock hunnit spendera mycket quality time med nära och kära, vilket var mitt huvudmål och syfte med dagen! Vi hann till och med att få en tillbakablick till svunna tider - sen dess har iaf tiden gått fort! ;)

Temat för kvällen var vilt: tranbär och lingon, rådjurssadel och rödvin, pälsväst och stenar!


I morgon hoppas vi däremot på sol, glada färger, godis i massor och en massa gömda påskägg! Så ju fortare jag hoppar i säng, desto närmare min önsking kommer jag! Natti!

FIRST TRAIN HOME

or at least "first available train home"

För av någon anledning är det ytterst få gånger som jag lyckas komma iväg i planerad när det gäller tågresor inom Sverige. Än mer sällan kommer man fram när man hade tänkt sig. Onsdagen bestod av mycket väntetid...

Men då man vet att man ska bli upplockad av sin kära Jadde på stationen i Taberg så klarar man allt - iaf om man får en gratis fika på Pressbyrån i fff-syfte (förlåt för förseningen)! Mums! Latte och Kanelbulle på en ljummen station en vårkväll var faktiskt väldigt trevligt! För som sällskap hade jag ju Dan Brown, i skepnaden The Lost SYMBOL. Härligt!

Dygnet som gått har varit fantastiskt! Mycket kärlek♥ till och från mina underbara vänner Jadde, Lina o Hanna! Ostmacke-middag; det är vår grej! Tjohej! Medan buffe-lunchen gick sådär, om man nu inte anser kanonmätthet vara ett segertecken... Behöver jag säga att vi rullade fram efteråt!? Så kanske var språngmarschen till bussen ett test (jag förstår inte varför inte alla bussar kan gå på samma gata - och måste det annars vara så långt mellan dem!?) Men jag hann, thanks to you Jadde!

Det Lund jag lämnade igår sprudlade av vårväxtlighet och påskstämning; me like!




1. Vår i Botan
2. Påskpyntade lundagator
3a. Gula blommor och bär
3b. Påskfjädrar till Salu!

The Lost SYMBOL


Returned