Så fånigt! Så underbart!

Tänk att få fira en Second Birthday! Jag blir alldeles varm i hjärtat... vilket inte enbart beror på IR-strålning!

Nu vill jag ha kaffe!

Turn it on

Gårdagens föreläsning om UVA1, UVA2, UVB, UVC, solspektrum, solarkonstanter och hudcancer fick oss alla att längta efter en sak: SOLEN!

Jag var är då det första man ser när man vaknar denna morgon, jo SOLEN! Så snabbt ut till torget, utan min morgontrötta Johan, för att köpa påsk-liljor: våren är äntligen här paow riktiit!

ONE HOUR

FOR THE EARTH
but one night for Johanna!

Sista kvällen med Johanna firades (i brist på bättre ord; här finns ju inget Shift+F7) med en SuperSuper-trevlig ByeByeDinner. Gud vad jag kommer sakna dig här vännen!

Restaurangvalet blev förvånansvärt enkelt när vi såg att Italia skulle delta i EARTH HOUR. Toppen tyckte vi alla och hann således sätta oss innan de släckte ner. Beställning i stearinljus var supermysigt, men jag undrar om kockarna tyckte att det var lika mysigt att laga maten med pannlampa! Käckt!

Dagen är dock svår att sammanfatta, då resultaten visar så väl överskott som underskott
•För mycket fika
•För mycket vin
•Förlorad timme
Hade jag inte varit så fruktansvärt rastlös under dagen så hade fikat kunnat undvikas och dagen slutat i jämvikt, men det är oftast inte min melodi: Ös på!
Det som bakades var våra KillerCookies, från The Bitches BakBok!

Jag frågar mig dock om inte gräddningstiden borde ha varit 0 min... ;) Mums!

Boom, Paow, Wow... Pjuuh!

Det var dock inte matkön som var det mest spännande ;)
Även om vissa tillval till ChinaBoxen kan beskrivas som just spännande ;) Tur att vi alla hade laddat med nygräddade våfflor i Kampradhuset dagen innan - Mums, perfekta sättet att fira våffeldagen! ♥ Speciellt när de intogs i det förbjudna fikarummet!

I fredags for vi på minimini-klassresa till Malmö med siktet inställt på LASERDOME! Lyckligt lottade som vi alltid är så hann vi luncha ut i en park i strålande solsken! Yes, våren är verkligen här!
Väl inne på LASERDOME blev iaf jag alldeles för exalterad för att komma ihåg att foto, för där gällde

Tjejerna+Fornwall mot Killarna

Fruktansvärt kul hade vi alla - men Hey, lets pull the trigger next time!

FLYING HIGH

BB - Beautiful Birthday
Tusen tack, love, för allt du fixat!

"and although you don't always get what you want,
or what you expected or planed,
you are at some point bound to succeed!"

We are who we are


Idag har jag upplevt årets bästa uppvaknande! Klyftat äpple på sängen och nybakta scones i köket - dagen kunde inte startat bättre! Tur att det faktiskt var min födelsedag, för detta är nog inget man kan begära var dag... Att sedan få springa ut på gården för att leta paket, säg vems dröm jag inte levde då!? Fantastiskt!

Rent konkret så har hon blivit en kritpåse, ett linslock, 4 bordstabletter, ett spanska-lexikon, en rejäl tulpanbukett, en kletig hundskit och ett FOTOALBUM♥ rikare!

Tusentusen tack!!

Och tusentusentusen tack till alla som Grattat och tänkt på mig idag! Ni är bäst!

E N L E V A N D E S J Ä L

"En kropp är dum. Dum som en rot eller en trädkrona"
"Är hjärnan till för kroppen, eller tvärt om?"

"Om hjärnan vore till för kroppen är hjärnan att betrakta som ett bihang, ett organ bland alla andra, ett feedback- och styrsystem, en regulator eller ett relä utan vilket kroppen skulle gå i spinn, börja koka eller torka ut."


Vore det inte egentligen mer rationellt att isolera vår rena intelligens? Genom att isolera en hjärna från sin kropp skulle stora delen av hjärnbarken kunna frigöras, delar som förut var upptagen med motoriska aktiviteter. De frigjorde delarna skulle sedan kunna utnyttjas till icke-motoriska funktioner, något som skulle kunna ge denna intelligens ett fruktansvärt högt IQ.


"Jag är kanske partisk, men för mig som lämnat, var den nu befinner sig, på kyrkogården, i ett formalinkar, en frysbox eller i gestalt av en irrande zoombi - den kroppen är inget mer än en komplicerad kostym. Ett system av proteser och hjälpmotorer för att serva hjärnan, det vill säga mig."


Så vem är "jag" egentligen? Är jag en helhet eller är jag bara min intelligens? En intelligens som idag behöver en komplicerad kostym för att fungera. Det mesta av den energi vi stoppar i oss går åt till kroppen, medan hjärnan (jag?) enbart behöver kolhydrater. I dagsläget är vi dock fångade i en sårbar kostym, dum som en rot (?), en kostym som tar mycket energi och tankekraft, för såväl fysiska som psykiska åtaganden. Kanske skulle den rena intelligensen, möjligtvis utgjord av en amputerad hjärna, kunna vara en betydligt mer fullständig, komplett och empatisk människa än oss vanliga människor...


S U N N Y ANNA-SÖNDAG

Att starta sin lediga söndag med att frivilligt kolla in vad den nya kursen skall handla om:

\nabla \times \mathbf{B} = \mu_0\mathbf{J} + \mu_0 \varepsilon_0 \frac{\partial \mathbf{E}} {\partial t}\

fick mig att fundera om jag inte snarare borde sitta inlåst på gamla mentalsjukhusområdet St Lars
Så jag begav mig dit för att se om de var intresserade; men de lät mig passera...

Så fotopromenaden fortsatte genom mitt LundaLand och såväl frekvensen som intensiteten på solens strålar ökade med stegen. FANTASTISKT! Till och med de små gula blommorna verkade trivas utmed sin södervägg!
Idag har jag varit vaken!

Mitt på dagen passade hon på att gå på ett pass - för av någon anledning så höll en Oslo-bo ett spinningpass på Gerda; och hör o häpa: Trots att jag som halvnorsk inte förstod många av de ord han yttrade så blev hon ordentligt svett ;) Men man kan dock inte jämföra den norska varianten med Vasaloppsvarianten ;)
Ibland känns till och med Lund lite spännande, färgglatt, spirande och mäktigt:
Precis som jag vill ha det!

Helg-enhancement

The OER is on top efter träning, utgång och soliga promenader!

Spanska VOGUE och en nyshoppad svart strandklänning -
perfekta kombinationen av avslappning och uppladdning

Av mina tre lediga dagar har jag nu lyckats slå ihjäl precis 50 % på att göra ingenting - men jag brukar motivera min overksamhet med att det förmodligen var precis vad jag behövde ;) Men underbart är det att

• Slippa dra ner persiennen vid datorn så fort solen skiner
• Ha obegränsat med tid på gymmet
• Kunna gå på stan och Anna-shoppa (Titta-fundera-bestämma sig-gå tillbaka o handla!)
• Ha tentafest med underbara klassen
• ...och ta vårens första sovmorgon...

Så fånigt! Så underbart! Nu vill jag ha kaffe!

Nu inleder vi Bootcamp Ecuador


P J U U H !

Nu slipper vi detta på en månad och mer än så! :D
Men slitet och mödan mynnade ut i en MysMunta! :)

Av någon anledning brukar det sluta med att jag står där o ler...
- Trots att frågorna denna gång verkade personligt utvalda efter hur vaken man såg ut på förra veckans redovisningar. Men det löste sig och slutade som sagt in smiles and småprat!

Man kanske ska hålla en kurs nästa år!?

Mer äventyr åt folket!

Det är lika bra att ni börjar vänja er redan nu;

om 4 månader börjar den 2 månader långa ÄVENTYRSRESAN i Ecuador!
Galet

LÄNGTA LÄNGTA LÄNGTA

Färgkant på vardagen!

Surt sa räven om... vinbären? De gjorde dock susen i morgonens apelsin-banan-blåbärssmoothie!

Totalt sätt så blev hela dagen betydligt färggrannare men framförallt fick det mig att än mer längta till sommaren!

Det är tur hon vet att man alltid blir räddad i äventyrshistorier!

V A S A L O P P S SPINNING

låter det ens bra i någons öron!?
Men hur startar man den första söndagen i mars bättre än men en blåbärssmoothi!?

Det är nog även bästa uppladdningen inför ett Vasaloppsspinning-pass, i alla fall i kombination med en korvmacka;) Det måste varit det som mina vänner inte visste! För hela veckan har jag framfört detta som den perfekta söndagsaktiviteten, men det var ingen som dök upp när det var dags för 3h 20min spinning...

Å andra sidan så var det kanske bara jag som förknippades med en fläskkorv igår...!?

Bild lånad från gerda

Men en positiv sak förde det i alla fall med sig - hon längtar lite till att få sätta sig ner på den svartlistade stolen igen!

Våren var på besök

i en vecka... men sen ångrade den sig!
Två hårda pluggveckor, som inte ens varit tentaveckor, vilka trots allt inneburit ett konstant sittande på min svarta kontorsstol (den borde svartlistas vid det här laget!), har starkt bidragit till min blogg-backout. Inte en minut extra ville hon sitta ner och inte ett ord i onödan ville hon skriva. Men en forsknings-review senare är hon nu sugen på att blogga igen!

Det är kanske mer hennes grej, ty:


Ingen forskare kan med trovärdighet slå fast vad som gäller för människans räkning enbart genom att studera möss... Fan!


Jag som trodde jag hade hittat något där... ;)

Och passa på innan nästa vecka var hon ju tvungen att göra, för då lär hon ju behöva sitta på den svartlistade stolen igen. Huamig! Så idag, eftersom dagen till ära har firats med ledighet, så passade det ju utmärkt att frivilligt sätta sig ner mellan alla de solpromenader som hon ägnat sig åt idag! Promenader och fika - och ett gemensamt inskickande! ARH!!!


Vad som hänt sen sist bör kanske sammanfattas här... Men det enda jag kan komma på är att hon lagt pengar på att köpa ett par trånga och fruktansvärt obekväma skor - men jäkligt bra är de!