Borta bra

Men hemma är ändå bäst!

at the lab


Försöket avslutat till allas glädje - för det verkar ha gått precis så bra som vi hoppats. Resultatet, det mest intressanta, är nu det vi alla med största spänning väntar på. Om 22 dagar kanske vi kan utläsa något - förhoppningsvis! Tänk om det verkligen visar något :) Det vore sådär ofattligt intressant, superspännande och alldeles alldeles underbart!


back on beam


Av någon anledning så placerades jag nära den röda telefonen - idag också ;)


fosskning



Sitter uppe lite småsent och letar fakta till en vetenskaplig artikel som skall komponeras och rätt som det är så snubblar man över något oroväckande (här)




Studier av andra typer av arbetsplatser visar
att alkohol framförallt konsumeras i arbeten med
oregelbundna arbetstider, helgarbete, mycket övertid






:S


sjutton!

Inte en m2 plywood längs den långa krökta rakan ;)


Kanske är det dags för beamline ID17 att skaffa sig en fruktansvärt klyschig slogan -
för sjutton vilka strålande idéer man får där ;)

Tillbaka på guesthouse-rummet efter 13,5 strålande timmar exakt 150 meter från ESRF:s 17:ed avlänkning - trots några plötsliga och enligt planen oönskade förändringar i det planerade schemat är vi alla strålande nöjda med dagens bestrålningar! Göttans!


did we find k-space?


Beamtime!


pour de vrai

Den finns paw rihk-titt!
Grenoble från ovan (aka 475m)

Utanför hotellrummet och dess regementsliknande byggnad chockades man tidigt dels av den friska morgonluften, solens värmande strålar men framför allt av de maffiga bergtoppar som omgärdar hela staden och således även vår udde, mellan de båda floderna! Vi konstaterade snabbt från Batilliens utsiktsplats att vi faktiskt befinner oss på stadens finaste plats! Det glädjer att veta, eftersom det är här vi skall vara och verka! Planen inför morgondagen är spikad och allt verkar vara på plats på ID17 - så snart är det bara att tuta och köra! Tjohej!


zoom


God morgon ESRF!

Idag står många viktiga punkter på schemat.
Först ut är en empirisk undersökning av en frukostbuffe!


I en annan del



I natt somnar jag till fransk reklam på Spotify. Underbart att världen inte är helt sig lik!


på ek

på ek

Ett fantastiskt stabilt fundament att placera sig själv upp på och en massa annat ut i.
Det utesluter dock inte möjligheten att placera sig själv inuti. Absolut inte. Och såklart inte heller möjligheten att placera någon annan inuti. Absolut inte. Att själv bygga variation och valmöjligheter är fantastiskt och innebär, som ni förstod av ovanstående text,
fantastiska möjligheter!


Från veckan tar vi med oss en ny regel -
alla problem kan lösas med en regel i mitten!

i hand

Morgonstund har pensel i hand!
Jag tror min själ att det blir en repris redan i morgon morgon!
Då skall sist hand läggas vid fundamentet för den där andra kroppsdelen - ack så viktig!

över ek

Uppdateringen sker från pinfärskt ekunderlag!
Varsin skiva a' 1525mm utgör nu vår nya fundament.
Resterande ek skall bli fundament för en annan kroppsdel!

Att det sedan tog två teoretiker en hel lördagsnatt att sätta ihop två skivor, det blev våra kära grannar varse om. Att sedan enbart lita på ett sinne kan vara farligt, för det blev inte så illa som det lät!

Jag är sådär ekligt nöjd!

en solhälsning utan stjärnor

Att inte vakna i en stjärnhimmel av smärta var en fantastiskt positiv överraskning - jag är ju nämligen inte känd att vara den som ser optimistiskt på den ovissa framtiden. Så ja, jag blev glatt överraskad och ett morgonyogapass kändes som en självklarhet. Ett försök till att göra det Flygande T:et med vänster ben i backen medför att jag även idag bör be bakomstående om ursäkt :S Men på det hela taget har det gått okey under en ledig vilodag som denna. En tur på stan klarade jag galant - jag kom hem med ett par underbara-klacksko-räddande sulor och en svart kavaj. Ooops, of course, but me like!

Vill man inte associera stjärnorna ovan till det mindre upplyftande temat smärta - Gaaah, jag känner mig som Anna 65 år - så kan man ju fundera på hur snart vi kan ta oss dit, till stjärnorna, med den omryktade, dock omdiskuterade, nyupptäckta kalla fusionen...
Mot oändligheten och vidare - nu behöver vi kanske aldrig stänga av micron ;)

house doctor - doctor house

Oh my, I'm in love  - house doctor

Motivation finns - motivation att stanna hemma och styla hela helgen. Jag ska definitivt bli min egen house doctor och operera om här hemma. Tänk er själva att bo i en mysigt inredd industrilokal. Om inte annat så kanske ni kan tänka er att komma hem till oss (om det nu vore så bra) - för jag vill, jag vill, jag vill!

Vad jag dock inte vill är att rehabiliteringsträna min stackars onda onda rygg. Idag tog jag ändå tag i det, helt på egen hand och gick på spinning! Jag ber alla bakomsittande om ursäkt, för den enda pose jag stående utan smärta kunde inta var fruktansvärt svankande. Om detta i slutändan var rehab, det får vi nog med besked svar på i morgon. Jag är hur som haver beredd att vakna med supersmärta!


Om inte annat så var det så fantastiskt att jag tänker göra det igen redan 2018
♥Solsidan


& min baksugna vän!

Skir och spetsig

Helgen kläddes i ett skirt skimmer och en natt i vit spets.
Underbart!

Jag tror att detta var en helg som väckte många av oss och lockade oss ur det dis av tankar vi skapat omkring oss. Långa soliga morgonpromenader förde spröd vårvinterluft ner i våra lungor och retade vårkänsloreceptorerna - snart spritter det i varenda cell! Det enda som krävs är att det spröda i luften når ända in!

Och nästa vecka verkar redan bjuda på varmare vindar, dock på sydligare breddgrader -
tur att mitt nya favoritplagg är tunt, vitt och spetsigt ;)