Ecuador är här!

En bra uppladdning på dagen!
Ecuadorianska bananer! :) Så med glatt nästan-sommarlovhumör begav jag mig till skolan, bara för att där bli nedtagen på jorden av en jordnära klasskamrat, som med ett litet leende berättar om det vulkanutbrott som tvingat flygplatsen i Guayaquil att stänga. Tråkigt nog så är det där vi ska mellanlanda om några veckor... Men som jag sa:
det är några veckor dit!


Äppeldalen

Under ett tak av äppelblom!
Att solen tittar fram, trots att yr.no utlovat mulet väder med sporadiska inslag av regn, var det ända som krävdes för att göra min dag. Nu när tentaperioden faktiskt har inleds har jag inte större krav än så! Att sitta inne och plugga var således inget alternativ idag - ut, ut, ut var det enda jag ville! Så var placerar man sig bättre än under ett tak av äppelblom. Platsen var så perfekt att till och med vinden var välkommen, ty ett regn av äppelblomsblad var det enda den gav upphot till. Sagolikt... ända tills det började regna på riktigt.

Colourful

Yogamorgon och födelsedagsfirandemorgon!
Två perfekta starter på två fina dagar! Jag kan inte annat än att le ikapp med solen!
Men framförallt så är det perfekta anledningar till att skjuta upp tentaplugget några timmar till! Inte kan man plugga när det är sol ute, och inte kan man plugga när pojkvännen fyller år: G R A T T I S! och inte kan man plugga när presenter skall inhandlas och inte kan man plugga när det är Eurovision på tv! Jag har redan börjat planera in ursäkter i framtiden, det är så jag jobbar!

Jag måste ändå erkänna att jag tog en lång och (tydligen?) snarkande sovmorgon idag, hua, det är inte vad jag brukar ägna mig åt ;) Tur att någon tyckte att det var mysigt iaf! Det var ju trots allt för Johans skull som jag var trött; att försöka leva upp till kraven som ställs på att fortsätta på vårt gemensamma fotoalbum är inte lätt. Så att göra det en flummig torsdagsnatt, det var min enda chans! Men dålig humor lever man väl också länge av!?

Btw så var jag ju tvungen o ge min älskling en illrosa och fyrkantig klocka som visar Ecuadoriansk tid; det är ju ändå så jag kommer att leva om 39 dagar. Och den härligt skrikiga rosa färgen, ja, det är ju den hudfärgen jag kommer att ha den 31 augusti!

Karnevalium, någon?


Rätt och Fel på Karnevalens avslutningsdag.
Att cykla på en cykel som styr med bakhjulet kan vid första anblick se både rätt och lätt ut. Det är fel. Allt annat än lätt är det som är rätt. Men några extra år tror jag ändå att vi kommer leva efter de skratten! :D
Vi tackar nu helt rätt Karnevalen och går in i tentaveckan! Jag kan förövrigt berätta för alla intresserade (och oundvikligen även för er icke-intresserade) att jag slipper omtentaplugg på flygplatsen i Lima. Att klara tentan med ett halvt poäng, är inte det ett bevis på att man pluggat alldeles rätt!? Eller.... Nu inleds dock sista dödsrycket innan sommarlovet - snälla någon, ge mig lite Karnevalium!

Kontamineringsrisk!

Den skivade moroten i blomkrukan visade sig vara Co-60: Att allt inte är som man vid första ögonkastet tror, det var något vi fick lära oss under förrgårdagen. Jag personligen fick även erfara att mitt tålamod inte är tillräckligt stort för att med gott samvete kunna skriva under på att "Kontoret är nu icke-kontaminerat". För att bland hyllor, lådor, stolar, blommor, garderober, böcker, holkar och hurtsar kunna garantera att inga gömda strålkällor finns kvar, det kräver ett genuint sökande, ett sökande som jag tydligen inte var rätt person till att utföra. Ger detektorn inte upphov till det karaktäristiska, högfrekventa tjutandet på ett enda ställe under en helrumsgenomsökning så anser jag mig nöjd. Men icke... En liten ynka lågaktiv käll låg ensam kvar på en hylla, men hur är det nu man ska tänka!? Man lär sig tydligen någonting varje dag!

Idag har jag lärt mig att lavar, trots namnet, inte har någonting med underjorden att göra!

KARNEGRILLVILL

Foto: Sara Jardenius. That´s my Jadde det!
Sol, Jönköpingsdialekt, Jaddes specialdricka och ett kroppsnära element (ja, jag brände mig lite i solen...!)
Till och så pass mycket att jag utan minsta tvekan fick glaset som representerar en laxrosa individ med stor röv och liten hjärna....

KARNELÖRDAG

Karnevalig kalaslördag!
Ännu en fantastisk dag - efter att ha tittat på tåget och ådragit oss en rejäl första solbränna, så klämde vi oss genom den fullpackade staden ner till den lite lugnare Stadsparken för att äta glass i skuggan (Ja, så varmt var det faktiskt!) Efter det hamnade vi på en solig gräsmatta framför ett lajvband, livet är allt bra gött en ledig lördag! Att sedan kila iväg och införskaffa sig grillmat och kunna spendera kvällen med massa vänner och solen, tills den gick ner bakom husen, det är bara helt fantastiskt. Kvällen avslutades med en konsert med Salem Al Fakir... lalalalala la lalalalala lala lalalalala la lalalala la,  I´m so HAPPY!

tanten-på-besök-hos-anna-för-thusen-år-sen-provet

Cirkulär och kvadratisk - det är du och jag!

Tanten som kom på besök för thusen år sen ställde mig inför ett problem. Jag var tre år, och hem kommer en tant från barnavårdscentralen, som vill att jag skall börja sortera upp saker och ting i min tillvaro - sfäriska ting i cirkulära hål, kuber i kvadratiska hål och pyramider i triangulära hål. Då uppskattade jag inte övningen, eftersom jag inte klarade den - men med lite perspektiv på händelsen så är jag tacksam att jag inte förstod problemet med att para ihop något cirkulärt med något kvadratiskt! För inte kan någon komma och hävda att det skulle vara fel, för i min värld är det fortfarande hur rätt vi vill!

För det är detta som gör mig lyckligast i världen, så för mig får det rent logiskt vara hur fel det vill... För så länge jag får vara den lyckligaste flickan i världen så skiter jag i vilket! ♥♥♥♥♥

KARNETÅG

K A R N E V A L S T Å G E T - när det gick igenom staden på rätt håll!
Jag låter bilderna tala för sig själva, men jag måste dock tillägga att:
AXA ger Kli I Röven
Higgs Partikel säger: Ni Hittar Mig... ALDRIG
What Happens on Iceland Stays at Iceland... NOT
Pluto säger: Sluta Ändra Oss... Vi är visst en Planet!

Lundakarnevalen TJUGOTIO


Invigningsdagen - fredagen. En underbar dag!

Karnevalen kommer från och med nu att ligga mig varmt om hjärtat. Så supermysigt var det att vandra runt bland folk och bästa vänner under kulörta lyktor! Lika supermysigt var det att äta superskum Thaimat i Botan med de bästa - Johan, Jadde och Danne! Jag måste dock fråga er alla där ute vad man ska kalla en sötsur sås med hackade jordnötter i? För någon jordnötssås i dess goda bemärkelse var det verkligen inte!


Vädret var på de glada karnevalisternas sida, men vi valde ändå att gå in i Cirkus tältet för att besöka Cirkus Snitz! Kanonkungar, bakterier, hjältar och byggställningsakrobatik - fy så fräckt! Fräckt var även att alldeles ovetande hamna under världens fyrverkeri sådär runt 12-snåret. Tur att det var varmt, annars hade man kunnat undra vad som var Rätt och Fel!? För helt Fel var det ju, men ack så Rätt!


Glad & Färgglad

Lund håller på att förvandlas till en Glad och Färgglad stad!
Lundakarnevalen 2010 är på intag och håller så sakteliga på att ta över staden. Helgen kommer bli A W E S O M E
Men för att den ska bli riktigt riktigt (riktigt) bra så krävs en plugginsats i nu veckan! Jag försökte ordentligt igår genom att plocka med mig både bok och filt ut till Botan, men där var allt för glatt och färgglatt för att jag skulle få någon ordning på hur olika radionuklider beter sig i olika jordmånar... Lite bättre blev det ändå idag, så facit säger tydligen att pluggchansen är som störst när en eftermiddagsföreläsning en mulen, kvav och senare även duggregnig eftermiddag blir inställd. Heja Anna!

Under mitt paraply


Trots att helgens fruktansvärt dåliga väder så sorteras ändå de tagna fotona in i mappen "Varm Vår", en mapp som optimistiskt skapades för några helger sen, då solen faktiskt visade sig för oss här nere i södern. Till skillnad från förra året, då det var bikinisolning på balkongen som gällde, så regnade det och var svinkallt hela helgen 2010. Fast skall jag vara helt uppriktig så föredrar jag ändå 2010-helgens aktiviteter framför de från förra året - Våffelätande, Dart-tävling ochYATZY-vinst i regnväder är trevligare än att plugga Solid State i solsken! Solklart!

CUP CAKES AND DANCE

En fantastisk avslutning på en ganska värdelös dag. Sammantaget innebär det att dygnet totalt sätt kommer att gå till historien som ett bra sådant! Cupcakes and dance var tydligen allt jag behövde! Och jag lovar att den kombinationen även var den bästa uppladdningen inför helgens minisemester! ♥

Ananas-angst


Om ananas till frukost låter som en bra idé, så skall jag genast se till att få er på andra tankar.
Ananas till frukost innebär enbart ångestattack och en känsla av att livet är helt meningslöst, det hela avslutas sedan med en enorm illamåendekänsla och en huvudvärk som håller i sig till kvällen. Fin fri fredag... suck! Tur att man har underbara vänner som ändå vill komma hit o baka Bounty Cupcakes! Sweet!

Aktivt; men retroaktivt

Negerbollens dag firades av mig och Heidi retroaktivt igår. Men som jag brukar säga; bättre sent än aldrig! ;) Och den här gången var vi faktiskt bara en dag sena! Detta redogjordes i detaljerade drag för Johan när jag kom hem mitt i natten. Och det är nu här som vi upptäcker vår första meningsskillnad, och den är av mycket viktigare natur än den språkmässigt förutsägbara; han föredrar nämligen att äta negerbollar med kokos på!

Synd och skam! Det fanns inget som förr gjorde mig mer besviken än när det serverades NEGERBOLLAR... med KOKOS!


Bild: tasteline.com

V Ä G A R

En ledig Anna-dag bör innehålla en cykelutflykt, så Kristi himmelsfärds dag till ära var det bara att packa cykelkorgen och ge sig ut! Mulet väder och motvind vägdes lätt upp av att Ahnstedt var nyspänd och uppsträckt; han tog sig fram över fälten som om han vore ny! Det kanske är först nu som cyklarna börjar få vårkänslor? Till historien om Ahnstedt kedjesträckning bör tilläggas att jag fick köa bakom två herrar i cykelaffären, där den ena av dem ville reklamera sin nya cykel sen den börjat rosta och den andre av dem önskade köpa en helt rostfri cykel: Jag log lite när jag rullade ut min rostiga pärla!

Dagens cykeltur lyckades ta mig till en repskog - Anna blev 5 år och superlycklig!

Land of the free

Efter en helg i fullständigt förslappat tillstånd är det nu skönt att vara tillbaka i sitt normala rastlösa stadie! Att vara ledig är just nu inget jag är bra på, därför har det varit fantastiskt kul när man fått tillbringa halvdagar i ett kemi-lab! Men att släppa in ett gäng fysiker på ett sådant ställe slutar sällan om man tänkt sig - halva gänget gick därifrån med kala fläckar på huvudet. Men så blir det när man är ivrig att viga sig och sitt hår åt vetenskapen, för intressant att veta hur mycket polonium man har i håret, det är det ju!

Men det här med att vara ledig är något jag måste börja öva på. I första hand eftersom vi lyckades bli lediga på fredag! Detta åstadkoms genom att vi svarade JA på frågan "Vill ni vara lediga på fredag?", när den ställdes av lab-handledaren. I andra hand måste sommarens ledighet börja sjunka in, om 57 dagar åker vi mot Ecuador!

DIRTY

Efter ett antal suspekta förslag angående vad gårdagskvällens tävlingen Dirt2 verkligen handlade om känner jag att en förklaring, för bådas vår skull, är på sin plats! Det är fascinerande, spännande, beroendeframkallande, men
framförallt dirty!

L O V E S T O R Y


Par i lycka!
Ibland älskar jag min brevlåda!
Dubbeladresserat brev med fantastiskt innehåll!
Efter sommaren blir det bröllop i vänkretsen - super sweet!

restless

Energin gick ner och Anna sov timmar på soffan mitt på fredagen!
Det händer verkligen aldrig :$ Händelser som den och liknande som kan klassas in i samma slöhetsfack, brukar enbart betyda att jag under den kommande dagen kommer att bli fruktansvärt sjuk. Redan här insåg jag hur min och johans privata tävlingsfilial i Lundaloppet rann mig ur händerna. Attans! Jag får helt enkelt vinna en annan gång!

Lördagen blev istället en riktigt slappedag, tänk er en sån dag då man bara ligger i sängen, kollar på tv o käkar pizza. En sån dag tog vi oss... nästan... På kvällen kände jag dock att jag vilat mig tillräckligt mycket för hela maj månad och jag var helt enkelt tvungen att dra igång en Dirt2-race-tävling, en tävling som jag förlorade S T O R T!
Får komma på ett nytt tävlingsmoment till nästa gång ;)

Running free

The team!
Fake-Smilet var på plats och stämningen således på topp!
Och alla är vi fantastiskt tacksamma att Svenska Spel ville föreviga vår kväll. Huamig ;)
Nu skall vi bara se till att den annalkande förkylningen stannar utanför grinden, jag måste ju vara på topp inför tävlingen imon!

Different worlds

Två skilda världar i Lund!
En promenad runt Lund slutade i en djungel!
Botaniska trädgårdens växthus är en helt egen värld.
Stackars Lina ville hem med sitt skoskav och Jadde kunde inte andas. Själv var jag bara lite less på att kameralinsen kondenserades igen stup i kvarten av den varma och fuktiga luften! Min entusiasm och fascination över kakaobönor, vaniljträd och enorma vattenblad bådar gott inför sommarens äventyr!

2 6 . 5 4


V Å R R U S
Märk väl att Team Sjukhusfysikerna definierade detta lopp som en kick-off inför sommarens löpträning, så målet med det hela är ju att få se ett lägre tal än 26.54 nästa gång man springer i mål! I år är det även okey att motivera sin tid med uppbromsning av söliga tanter, hundar och mammor med barnvagnar. Det vill säga samma beskyllningsfaktorer som i alla andra situationer! ;) Hur kul som helst kan jag iaf lova att vi hade! Och det kommer garanterat att ske fler gånger, men det innebär ändå inte att jag obetänksamt anmäler oss till Lidingöloppet nästa år :S Lundaloppet känns då lite mer som hemma!

Dagens belöning kom iaf när man passerat mål - först då fick man ju den rosa medaljen runt halsen! Och inte nog med det, laget kunde sedan samlas runt skinka, korv, bröd, ost, leverpastej, morötter, potatissallad, bulle, kaffe, läsk, fil och choklad. Happy day, sa vi alla och högg in! I pick-nick-kassen fanns även ett rabatthäfte, vilket fick uppackar-Sofia att genast dela ut det första till mig, en av två smålänningar i laget; jag förstår inte det ;)
Sammanfattningsvis en mycket bra måndag!
Snyggt jobbat tjejer! :D


Dom hade mycket att säga

Café-frossa!
Softa stunder med mina äldsta bästa vänner! För mycker mer än så behöver man inte göra för att förgylla tiden mellan fester, filmkvällar, vårinsjungningar och promenader! Vi har ju alltid så fruktansvärt mycket att prata om! Och att göra det på några av Lunds mysigaste caféer måste ju vara det mest perfekta! Tusen tack Lina för allt fika! Och jag hoppas att du överlevde en morgon med "torra frallar" och inte nybakta scones ;)

Fröjdas i ungdomens vår

Våren är officiellt här!
Traditionsenligt sjöng vi (med andra ord lyssnade på de som faktiskt kan sjunga) in våren i Lundagård. Denna gång utan ett enda -Ssssschycccch, vi försöker faktiskt lyssna här! Antingen stod ingen i lambda halva eller så hade alla hört sångerna förut!? Efter att ha konstaterat att våren verkligen var här tog vi vårt inköpta godis o for upp till en grill- och filmkväll! Spontant och väldigt mysigt! Up in the air lärde oss skillnaden mellan vikten av relationer och vikten av köksbordet. En mycket snygg film! Den soliga dagen idag har spenderats på en filt! Slappt och fantastiskt välbehövligt!

Än klappar hjärtat med friska slag,
och den ljusnande framtid är vår.

1 year!
The best year ever!
And it is just the beginning of my biggest adventure!

I love it!


V A L B O R G

LUND 2010
Vilken dag - trots pissregn!
Något som tack och lov inte höll i sig hela dagen.
Bäst av allt är finbesöket jag lyckades skaffa mig - Jadde och Lina på Valborg i Lund! Fantastiskt!

♥Lyxfrukost med champagne i finfin lägenhet med utsikt över hela stan! Tack Kerstin!
♥Några glassiga timmar i parken! Tack Sofia, Anneli och Marthina för att ni trotsade regnet och höll finfina platser tills vi andra vågade oss ut ;)
♥Iskall grillning med klassen och alla vänner
♥Något som slutade i extraordinär korridorsfest!
♥Kvällen avslutades dock på sant Jadde-Anna-Lina-manér med en glass på McDonalds!

Tack till alla som gjorde dagen så bäst!

By the sea side


Kanelbulleutflykt till havet!
Att efter-tenta-fika med kanelbullar med solnedgången som underhållning är inget jag tackar nej till! Speciellt inte när man får åka bil dit med sitt ♥