Φ

 


Sluter en liten cirkel

I want a doctor to take your picture
So I can look at you from inside as well

Jag hoppas att jag i skrift lyckades reda ut hur man på skonsammast möjliga vis, både rent tekniskt och juridiskt, tar bilder som den ovan. Hur man i efterhand uppskattar den åverkan man skapat och samtidigt reflekterar över hur den hade kunnat minskas. Åverkan alltså. Turligt nog finns det andra system man kan använda för att analysers vad man just åstadkommit. Åverkan alltså. Fantastiskt är iaf hur cirkeln alltid lyckas sluta sig själv!

Hur som haver - en liten cirkel slöts då tentan var skriven. Nu tar vi helg!
,/XYOUTS

Goda dagars magi

Ett stycke vardagslyx från Indiska -
kan ett armband bli mer fulländat
(eller är det rim och ranson som totalt tappar gränser en tentavecka som denna!?)

Igår konstaterade vi här hemma, lite stolta, att det var första gången som en oss (hör och häpna; inte jag)  totalt körde över den andre vad gällande matlagningsval. En hungrig Johan är inte alls lockad av tanken på att Anna mer var sugen på plock: ...typ vindruvor! Idag var jag dock fruktansvärt tacksam över den matlåda som stod där och väntade på mig - och sägas skall även, att jag faktiskt fick mina vindruvor ändå!

Ikväll är vi dock helt överens - Kanelbullsmiddag!
... hur var det nu med rim och ranson en vecka som denna...

Fåhängd

Ett tag tänkte vi sälja den; med säljmotivering att den enbart hängt ett fåtal plagg.
Men sen valde vi att skänka bort den. Helt utan motivering.

Men den är fåhängd, helt enkelt

Sommarljus

Foto: Heidi Sillanpää. Baños. Ecuador
Ibland får man sådana där underbart glädjande besked.
Besked som gör en just sådär glad!

Det ser nämligen ljust ut för de kommande sommarmånaderna - s-ljust som i sommarljust. Några flygande äventyr över sydamerikanska marker blir det dock inte - men uppgifter klädd i overall kan det kanske bli ändå ;)

Tjohej!

Äkta spår


Tentaplugg var det ja... Men tittar man riktigt noga i bilden ovan kan man faktiskt se spår (äkta spår!) av det ;) Men att öppna Photoshop för att beskära en förklarande bild av CareDose4D slutar inte bara där. Det skvallrar även om eftermiddagens pluggeffektivitetsnivå (nu tar jag till och med till knepet att offentligt tala ut, i hopp om bättre framtida beteende), den har inte varit fullt så hög som den hade behövt vara! Och riktigt illa är det när inte ens mutor, i form av något ätbart, får mig att börja prestera. Idag var det riktigt illa!

Jag har dock lärt mig att man inom röntgen definierar en patients förmåga att samarbeta av hur länge hon håller andan...

Men hur som haver, så tänker jag snart unna mig ett gymbesök - veckans absolut roligaste DansAerobic borde få mig på bättre tankar! Kanske är det mutor av detta slag som fungerar bäst den här veckan!?

Veckans rykande beroende

Rykande hett
Rykande nytt

Stora koppar Grönt Te Vanilj kommer att bli tentaveckans nya rykande beroende!


White Light Moment

Morgonens morgonljus gav mig ett sant Light Moment och fantastiskt livliga vårkänslor. Jag älskar känslan av att komma hem helt sprudlande pigg och glad och märka att Johan faktiskt är vaken ♥ Att sedan inse att ryggen värker av både rapportskrivande och Afrodans, det ingav lite blandade känslor ;) Angående båda delarna så är det ändå bara på ett igen som gäller! Och angående Light Moments, så måste jag få berätta för er att jag köpte två vita, helt underbara virkade sjalar på loppis igår, till det skamliga priset 10:-/st.
Ibland blir jag bara så lycklig av att få Ooopsa :D

Vad vi tänker på

Sir Albert på bilden ovan har absolut inget med texten nedan att göra.

Tänkte att ni kanske ville veta


Att det fortfarande kan förvåna en att en vecka kan gå så fort, det är nästan mer förvånande än hur fort faktiskt veckan gick. Och trots lite reflektion så är det fortfarande konstigt. Veckan har innehållit den elaka tumören Erik, vi har lärt oss att aldrig somna på brottsplatsen, jag har Ooopsat ett par byxor och fått veta att mer mjöl än det ska i frallor gör dem torra. Att sammanfatta lärdomarna från veckan kändes som en nödvändighet innan det stora plugget börjar denna lördag - det är nämligen tentavecka coming up!

En bra vecka med andra ord passerat, och om vi i sann rapportskrivaranda skall sammanfatta ovanstående text, utan att för den delen inkludera Sir Albert ovan. Som en sista klyscha kan nämnas att vi denna vecka även insett att glädjesiffror om dossänkningar med nya CT-system är för oss fysiker som glädjeflickor är för andra!

Efter regn

Soluppgång över ett snögnistrande landskap var inget jag denna morgon fick. Gårdagskvällen bjöd nämligen på ösregn och gitarrspel. Finast! Idag önskar jag min fina vän Lycka Till på tentan och hoppas på att möta en annan på gymmet! Vad dagen annars kommer att bjuda på ligger i gryningsljus, men jag är säker så att solen kommer att gå upp, om inte ute, så iaf över dagen! Ha de!

Kasta

Idag är dagen då julen bör kastas ut -
men som synes kastas aldirg något gammalt hederligt julpynt bort!

Själv skulle jag vilja kasta mig ut någon helt annanstans... varsomstans!



Ibland vill man

Ibland vill man bara ha något sött.

Ibland är just nu nu...

 

 


Finfin bitterhet

Att jag inte hade några nya pennor med mig till årets första skoldag, det fick jag bittert erfara när favoritpennan nummer 1 helt hade lagt av under jullovet vila. Suck. Och bitter nog att inte ens vilja köpa en ny, det var jag, så nu får jag genomleva samma visa även i morgon. Förutom detta har det varit en finfin dag med en titt på stan och stuvade makaroner! Nu sitter jag dock framför min röntgendetaljupplösningsrapport och försöker tagga upp lite gym-inspiration! Skåneslasket inbjuder inte till någon skidtur längs öppna fält och sjökanter, som de senaste dagarna bjudit på, så då får det bli gamla Gerda istället! Tjo!

Januarimåndag

En vecka har dock förflutit sedan fotot ovan togs, för den gnistrande, skimrande och fantastiskt, i solen, glänsande ytan är nu helt bort. Liksom jag är borta därifrån. Idag är dock förväntningarna på topp - skolan börjar igen och lite förväntansfull är jag allt! Trots att jag inte har några nya pennor att stoltsera med, så känns det ändå som en nystart! Fint!

N Y T T

Tack Långö för fantastiska juldagar, mellandagar och efternyårsdagar!

Jag kommer sakna dig!



Nu är det dock nya dagar som gäller,
nytt år,
och ny fantastisk ordning i hallen!