Dagens Ernst


Raggsockorna från natten fick förbli på - och enbart ett par skinnfärgade träskor (så nära barfota man kommer i 12 grader!) behövde adderas för att Dagens Ernst skulle fulbordas. Pyssel i källaren är lika mycket jul som pyssel i natten!


Midnattspyssel när ingen vet


Midnattstid är tid att sakta krypa ut sängen, dra på sig de tjockaste raggsockorna man kan finna inom räckhåll och bara slå sig ner på det såpade trägolvet för att fullständigt försvinna in bland papper, saxar, tidningar, snören och julklappar - bara för att man vet att ingen vet!


Dagens Ernst


Dagens Ernst är egentligen en Dagens Ernst^2, ty den består av en mycket spretig krans av knappt märkbar hjärtform, samt en mörk chokladkola med havssalt- och apelsintopping - ty vad vore julen utan en utan dessa små Dagens Ernst. Jag tror att vi alla mår bra av att åtminstone någon gång om året släppa fram den lilla, eller stora Ernst som finns i oss alla. Jag behöver dock släppa ut min Ernst lite oftare än så ;)


Även i år fick jag skämmas

Tiden borde kommit då jag faktiskt lärt mig - men ju mer tid som går, desto mer anstränger jag mig för att för hand skära ut pepparkakor som skall falla såväl mig, som min kära mor och far i smaken - men i år liksom alla andra år hamnar de direkt efter gräddningen på den beryktade skam-tallriken, liggandes där tillsammans med andra missformade eller brända alster. I år delade de skam-tallrik med en halshuggen Jesus, det stora hjärtat vart under Jesus huvud fastnat och ett oräknat antal granar med svedda toppar! Att dessutom försöka placera mina egenutskurna alster, enligt egen mening utskurna med skalpellisk precision, på en plåt där min far enligt pedantisk ordning utplacerat kakor i ett periodiskt mönster, får honom att i desperation utbrista; och så vågar du tränga in ett av din missfoster här!

Jag kan dock lugna er alla med att det som snabbt placeras på skam-tallriken, ännu snabbare försvinner därifrån. För som internt bagarfika duger de visst - jag kanske skall se det som min målgrupp till kommande år ;)


Jag säger välkommen hem

Det krävdes inte mer än ett steg ut bilen sådär halvsent i igår kväll för att jag skulle börja bubbla av julkänslor. Småland är vitt vitt vitt! Och att få vakna till skenet av adventsljusstaken och ana det vita landskapet utanför var som att sätta en stor godispåse i händerna på Anna 7 år - jag är hemma och julen står för dörren! Wow! Så det var bara att snöra på sig sina äldsta kängor och med kameran i högsta hugg springa ut i allt det vita! Att eftermiddagen sedan bjöd på julgranshuggning på bästbästa manér fick mig att inse hur mycket jag verkligen älskar julen! För tydlighetens skull vill jag bara klargöra att vi inte på något sätt skulle bidraga till uppgiften om att var femte julgran skulle vara klappsnappad; student och smålänning till trots ;)


För er som undrar


- Hyacinter i röda krukor blir sådär röda...


Möte med Nobel

Häpnadsväckande

Det är inte varje dag man med kurrande mage får sitta i en helt överfylld aula och lyssna på en helt färsk nobelpristagare i fysik som berättar om universums slutliga öde- men idag var just den dagen! Och bra betyg blir det genast när man lyckas avleda Annas tankar på den kommande lunchen; för begrepp så som Big bang, Gnab gib, mörk energi och liv på andra planeter hade just den effekten. Tack Brian P. Schmidt - och tack Lunds universitet att ni inte bokade den där salen för 50 personer!


Juliga händelser och dess konsekvenser


Att julen börjar infinna sig i stugan är ett faktum! Antalet paket i paketkalendern börjar stadigt minska och snart avslöjas vilken färg en hyacint i röd kruka verkligen har! Mitt lilla julmysterium! Något mer mossmys har det däremot inte blivit sedan Johan kom hem, och tur för... honom är nog det! Däremot har julperioden inletts med ett knytkalasjulbord med klassen, vilket således innehöll 11 personers specifika julfavoriter - från såväl Halland som från Bornholm!

I mina ögon anses nog just det vara den bästa uppladdningen inför ett shoppingcenterbesök dagen efter - det är således därför jag tillskriver just shoppingcenterbesöket den totala dödströttnad som lägrade sig över både mig och Johan när vi kom hem därifrån.
Resultatet av det; 14 timmars sömn, med start i soffan redan kl 18.00


Strålande Sjukhusfysiker


Strålande Sjukhusfysiker
The Movie

Coming soon!


Mossmys



Mossmys på en måndag!
Tänk att ha den turen att ha bilburna föräldrar, vilka är villiga att tidigt en lördags morgon vandra ut i den småländska naturen enbart för att fylla mitt behov av mossa till den analkande december. Idag fick jag nytta av den - mossmys för hela slanten!

Risken är dock överhängande att detta mossmys går över styr, om ej min Soffpirat snart kommer hem och hotar med att ett fortsatt mys medför Gå på plankan!


Fluffig lax och ostronsnö

Vad fluffig lax och ostronsnö är hade jag för en vecka sen inte kunnat svara på. Att jag ens skulle komma i närheten av det trodde jag inte heller. Så här i efterhand förstår jag dock främst inte hur laxen blir mer fluffig då enbart halva den godkända mängden odlad lax tas upp i ett och samma nät. Ej heller förstår jag hur en fyrarättersmiddag helt plötsligt bestod av inte mindre än sju rätter. Speciellt förvirrande blev det då vi efter mångt och mycket lyckats enas om vad vi trodde att fyra rätter skulle innebära - tre är så mycket mer logiskt! Om vi hade rätt eller inte, det återstår fortfarande att utröna - således är jag öppen för inbjudningar ur den kategorin!


Hur dessa upplevelser och underbart onödiga tankar uppstod bör kanske redas ut - speciellt då det verkar vara det enda jag faktiskt förstår i den här soppan. Någon soppa fick vi föresten inte, jag som trodde på det!

Utredningen bör kanske ta oss ett antal jämna och udda år tillbaka i tiden, men om vi istället kan enas om att det främst handlar om ett visst antal år, ett jämnt antal år, så skulle det kunna förklara vistelsen på Häckeberga slott en kulen (=mörk, fuktig, blåsig och småkall) helg i november!

TACK! ♥