look after you







Att säga hejdå på stationen, några dagar sen tillbaka, var lika jobbigt som de ter sig i en fransk 20-talsfilm

Den naturliga känslan


från riset togs in,
togs ner på golvet,
och togs upp i taket.

Det kändes som om det talade till mig!

Vad vore en jul utan julpyntspyssel framför Jul med Ernst!?

Schematiskt

De tre finaste kakorna fångades genast av mig, och efter ett idogt flätande så är de nu upphängda i rödvitvita snören i köksgardinen! Att kalla det en schematisk skiss över familjen Stenvall - det är inte helt tokigt ;)

Hemma i hembygden byggs inga hus.

Långt ifrån att åstadkomma ett pepparkaksmuminhus, det är vi.
Men jag lovar er, det är en ren glädje att få äta upp dem!

Att komma hem var precis sådär supermysigt som man önskade att det skulle vara, samtidigt som man innerst inne visste att det skulle bli precis så. Vägen hem gick dock inte så spikrakt som den brukar. Man märkte att det det är på landet man bor. Utifrån orsak och verkan kan man beskriva en situation. I vårt fall var orsaken en lastbil som fastnat mitt i (mitt i på såväl längden som bredden) bygdens brantaste backe. Verkan blev således en förlängning av hemvägen med tre mil. Inte tackar man väl nej till en sightseeing i ett vintrigt Småland!?

Sent om sidor kavlades med mumsiga degen ut och grisar och granar, harar och grisar (ja, vi har två grismodeller!) och såklart en avslutande modell av Sverige skapades och gräddades! Sverige visade i år upp en vilja att bli av med Skåne. Gång på gång sprack gränsen mellan landskapen upp - hur detta skall tolkas, det tvistar vi fortfarande om!

Ett snöigt farväl


Nu lämnar jag Lund för dess eget juliga öde

-

Nu bär det hemhem för jul!

 


Decembernatt


I går firades julafton här hemma i Lund, på vårt alldeles egna underbara vis. Så fort någon nämner ordet julafton så blir jag fortfarande sådär pirrig och förväntansfull i hela kroppen. Om det är värst eller bäst att få eller att ge, det är dock något jag fortfarande tvistar med mig själv om. Men igår fick jag ta emot de helt perfekta julklapparna - Älskar dig! Skrålandes till Marys Boy Child - något som här i och för sig inte alls förknippas med julen ;) - åt vi oss mätta på det vi gemensamt filtrerat ut från det traditionella julbordet - vi åt alltså det göttigaste!

Iskalla, en av oss med nära sönderfrusna lår som antagit en ton av starkt julrött, återvände vi efter en lång och hård snöbrottning/julaftonspromenad (vilket man föredrar, skillnaden är dock hårfin!) in till tända ljus och Settlers. Jag insåg där snabbt vikten av vete. Tre traditionella Aladdinrövare placerad på mitt bästa spannmålsfält gav mig ett överskott på evigt bräkande får. Jag tackar min lyckliga stjärna, som gav mig en katedral och en motspelare som mer än gärna skeppade får till vart vet jag. Behöver jag säga att segern inte låg i min hand där klockan halv fyra på morgonkvisten!?

Det absolut bästa med att fira julafton på icke-traditionell julafton, det är att julaftonen då kan pågå precis så länge som man tycker att den ska!

I vår egen värld

Idag är det julafton - iaf i min och Johans underbara värld!
Låt festligheterna och myset börja!

God Jul



Jullov!

Fyra blivande sjukhusfysiker på skidor - så startades årets jullov! Urkul! Ni ser allt för sköna ut, vänner, för att jag inte skulle lägga upp bilden! Tur att jag är den som tar kortet ;) Men annat än fint kan det inte bli med morgonsol i nysnö! Finfint!

Jullovsmorgon

Och nej, jag skojar inte. Årets jullov är här!
Det startades på det bästa sättet, genom att halvslumrande kika på Julkalendern i soffan i sällskap med älsklingen och en apelsin. En promenad efteråt kunde jag inte låta bli att ta. Staden är sådär underbart snöglittrande, skimrande och alldeles fantastiskt vit! Kan ett jullov börja bättre!?

Ett diffust tack

Men jag tycker mig ändå ana till vem tacket för den fastfrusna tomten bör riktas!


God Jul Åsa :)



Fastfrusen

Jag har en fastfrusen tomte i min brevlåda,

och jag är sådär fruktansvärt nyfiken på vem det är jag skall tacka ;)

Tack vare facebook så har jag iaf lite indicier! Tack!



Men jag funderar ändå på att skicka ut Johan för att värma loss den stackars tomten!



Fairytale of London

I ett +8gradigt London var det lätt att i den stressade och kompakta folkmassan tappa lite av den stillsamma och mysiga julstämning man byggt upp här hemma. Men när vi väl hittade fram till ett julpyntat Covent Garden, så föll känslan åter på plats. Marknadsförsäljare sålde hantverk, körer sjöng Christmas Carols och för en billig penning kunde man få kyssas under misteln i The Kiss Tree

Back again

I ♥ L O N D O N


Fantastiskt tack

Att man genom snöskottning kan förtjäna ett nybakt och fortfarande alldeles varm surdegsbröd, det trodde jag inte. Vi måste verkligen ha världens underbaraste grannar!

Underbart är även att mätt o go sitta i ett snöigt Lund och planera inför London! Me like

Morgonstund

har guld i mund - eller ja, snarare gult
Kan man starta Anna-dagen på ett bättre sätt än med just lussebullsfrukost!?
Inte om jag får säga mitt - vilket jag visst just gjorde

Tre gula ting

Tjocka, spruckna och alldeles, alldeles

U N D E R B A R A


Den gula lösningen

Mitt förkylda ♥ uppladdning inför L O N D O N
Kanske inte allt för nyttigt, inte heller allt för juligt - men huvudsaken var att han (och jag...) kompletterade det hela med gul dricka och gul bulle. För visst måste det krylla av c-vitaminer i gula livsmedel ;) De gula saffransbullarna bakades förövrigt med underbara åsa för exakt 24h sedan! Jäklans så julkul!

Hur som helst så är det, för honom, turligt nog inte förrän jag själv drabbats av den riktiga förkylningsdäckningen som vi verkligen åker

I S I G T

Isigt har det varit de senaste dagarna och att ständigt se upp mot tak och stuprör har blivit en vana. Att få göra en MR-undersökning med en istapp i skallen skulle nog inte ge de fina funktionsbilder vi alla önskar oss ;) Gårdagen bjöd på Malmö-shopping! Såklart så passar jag ju på att åka dit även på helgen, nu när jag ändå har köpt ett månadskort för att komma till skolan ;) Jag åkte dit för att köpa en jacka och med en jacka steg jag åter av tåget i Lund någon timme senare! Så nöjd är jag!

Annars har helgen bjudit på elektronisk scen på Smålands - FINT - och med glöggmysfest avslutades lördagen - UNDERBART - jag älskar allt som görs inför julen!

Peppermint Winter

Spåret mellan Lund och Malmö liknade i dag Sibirien.
Och likställdes således med Transibiriska järnvägen.
Jag tänker dock inte vara en av de många som gör liknelsen på grund av att resan i tid kunde likställas med att korsa den ryska tundra. Det var enbart de vittäckta fälten som gav upphov till associationen. Fint som snus! Jag älskar vintern i Skåne

Jag och några av mina kära klasskamrater fortsätter vårt Våga Vägra Matlåda, så på lunchen hann vi med ett snabbesök i Libanon - vi har även i denna vecka besökt Thailand och Indien :) Resterande del av världen lämnar vi därhän till nästa vecka!

Etta december

Årets första december blev en äkta snöstormsdag! Det snöade på morgonen och det snöar nu! Bilden av Lund som en fjällby förstärks ju fler dagar The Negative North Atlantic Oscilation håller i sig! Själv hade jag inte kunnat vara gladare!

 

Snö, tända ljus och Julkalendern, en decembermorgon hade inte kunnat börja bättre  - eller JO, jag glömde ju att nämna vår nya tradition - C H O K L A D K A L E N D E R N ♥