On The Road Again

Yieeha! Nu bär det av mot Båstad!
Midsommar skall firas och faktiskt, för en gångs skull, så känns det som att sommaren innan midsommar varit låååång. Kanske skulle rent av halva sommaren redan ha kunnat passera. Den känslan brukar inte tillhöra de vanliga midsommarkänslorna - dessutom känns det som att detta kommer bli en alldeles U N D E R B A R midsommar med min Johan ♥

In The Morning Sun

Vågkluck, fågelkvitter och ett och annat fiskplums.
Vill man följa mitt recept på en välutnyttjad sommarmorgon, så innebär det att man går upp så där okristligt tidigt, så tidigt att alternativet att istället bli skjuten lockar något ofantligt! Det är i ett sådant ögonblick man ska trilla ner för trappen och genast snöra på sig sina rejäla vandringskängor för att sedan vandra den lilla skogsvägen ner till bryggan. Väl där ställer man sig sedan längst ut på bryggan, dit solens första strålar når. Finalen är nu att lägga sig där och helt sonika somna om!

Ljuvlig lunch

Ljuvligt!
Att enbart använda ett adjektiv ger beskrivningen ett enormt eftertryck. Och det är precis med den känslan jag vill beskriva dagens lunch på Ljuvliga Verk! Jag tror att jag gör mer skada än nytta om jag säger mer än så - bäst är att råda er alla till att själva testa! Promenaden hem bjöd sedan på sommarens tre första röda smultron! Röda smultron på strå är inte bara sommar, utan även en av livets väsentligheter!

Till en Hjälte

Du är min hjälte, Heidi!
Att flyga över cykelstyret, spendera natten på akuten och sedan stiga upp som en solstråle tidigt morgonen efter! Nu vet vi båda två att ingenting kan stoppa oss! Hur fräckt är inte det att veta om redan innan vi åker! You´re awesome, honey!

Ecuador Outfit

Ecuadorglasögonen anlände med posten - hur kul du vill!
Så hur testar man dem inte bättre än att hoppa i en tilltänkt djungeloutfit!? Behöver jag säga att jag är nöjd!? :D Märk väl att jag även har mina rejäla vandringskängor på mig! Allt för en så autentisk upplevelse som möjligt! Nu skall jag bara testa om de klarar av en cykeltur på skogsvägar knappt värda namnet vägar! Nu kör vi!

Mulen morgon

Mulen sommarmorgon med strömavbrott - härligt att enbart ha verandan och korsordet som underhållning!

Made in Småland

Glasriketresa med familjen - det är en riktig sommarsöndagsutflykt!
Att det enda vi kom hem med var en tillbringare och två tombolavinster, det är också en riktig familjen Stenvalls-utflykt. Imorgon kommer vi komma på en massa saker och ting som vi önskar att vi hade köpt med oss hem! Fast detta fenomen kanske är mest karaktäristiskt för enbart mig, nu när jag tänker efter... Fint som snus var nämligen det mesta vi såg, fint och färgglatt! Nu i efterhand funderar jag mest på om man kan bli så tagen av färggranna intryck, att det enda man orkar göra när man kommer hem är att somna i hängmattan, under en grann regnbåge...!

Ljuvliga Verk

Ljuvliga verk - Finns det någon bättre sysselsättning en regning lördag än att ta en fantastiskt mysig fika i byn!?
Det nyöppnade caféet Ljuvliga Verk i Nydala får inget annat än toppbetyg av familjen Stenvall! Hur fint och gott du vill!

Sommarlycka

Igår var en lyckans dag - ett mail från Kina trillade in!
Jag hade dock i veckan valt att, trots att bloggen varit död, inte tolka det som att Johan och gänget var det. Döda alltså. Orsaken hade varit att de av ren snålhet valt bort Internet under boendet på ett av Shanghais lyxigaste hotell. Som sann Smålänning är jag stolt över deras beslut! Efter att ha showat klart och visat upp Lunds Fysik och Lasershow på världsutställningen for de nu vidare till Peking, för att kunna ränna på Kinesiska muren - hädelse säger jag! Att ränna på ett kulturminne!? Inte ens i Småland ränner man längre... inte sen man var tvungen att ikläda sig kängor vart man än ska. Dock fick vi igår veta att dessa rejäla vandrarkängor, som de tidigare inför resan tipsat om, tydligen inte var så livsnödvändiga att ta med sig, då dessa kunde hyras vid behöv. Tack! Tack för att ni som organisatör kan lämna ut konsekvent information. Men som de så tydligt informerade oss om i de nya informationsbladen, så är ju Ecuador ett third world country. Så kanske lika bra att vänja sig vid... ingen information alls...!? Jag och min kängor börjar dock kännas som ett bra gäng, du och jag kängan!

VERTIGO

Jag skäms för att säga det - men idag togs årets första dopp!
(Tack för fotoinspirationen, Heidi!)
Däremot är jag stolt över att kunna säga att det (helt sant och ärligt!) var riktigt skönt! Varmt och gott och allt det där andra som man i vanliga fall inte ens vågar drömma! Tro nu bara inte att allt var sådär rosaskimrande och pluttigulligt som det vid första anblick verkar - jag fick nämligen vatten i örat! Och vatten i örat under min jungfruresa (eller bör det heta jungfruvandring...?) i mina nya kängor, gjorde mig närapå sjösjuk. En fantastisk kombination med kängorna i sig, som av någon outgrundlig anledning heter:

HAGLÖFS VERTIGO (=A sensation of whirling and loss of balance, caused by looking down from a great height) HI Q GT

Det finns väl inga vulkaner i Ecuador som man kan trilla ner i...!?

En smak av sommar - äntligen

Lite mat får mig alltid på bättre humör ;)

Offentliggörelse

Efter att ha tillbringat 2 eftermiddagar av mitt liv åt att röja bort sly från vår vildtomt, anser jag mig erhållit tillräcklig erfarenhet för att i offentlighetens ljus få gå ut som EkSlyHatare! Den vackra tomttårtbit som vi senast köpte till vår tomt var nämligen en ekbacke. Utan närmare eftertanke låter detta som det ideala tomtköpet - så puttinuttigt, men det är FEL! Vid köp som detta kommer jag framöver alltid att ha med en gnutta eftertanke! Ni som ännu inte känner till er ståndpunkt i denna fråga - försök inte heller att hitta den - det är inte värt det!

Snokskräck

Naturliga skräckreflexer?
Helt harmlöst stod jag idag på veabacken, för att klippa bort sly och annan snårig småskog som under året tagit vår fina back i besittning, då jag plötsligt hör det karaktäristiska ljudet av något slingrar sig i låg terräng. Jag får R Å P A N I K ! Det kan ju faktiskt vara en huggorm! Är det inte det vi alla blivit itutade som barn, att det faktiskt kan vara en sicksackorm man irriterat! Det visade sig idag enbart vara en snok som slingrade sig förbi mig, men jag var ändå så pass skakis att en kopp kaffe satt på sin plats! Undrar hur detta skall gå i den Ecuadorianska djungeln!? Alternativet att torka sig mot en giftorm i djungeln lät i lördags som en dålig idé, idag känns den ännu sämre. Men utan att ha de andra alternativen presenterade, så säger jag enbart;

tur att det finns gott om kaffe där!

Sjung om studenten

Grattis Niclas!
Studentfirande hela helgen lång!
Underbart att ännu en gång få uppleva det hela utanför ED, mitt Heidi och Lisas gymnasium!
Att återse både Heidi och Lisa i samlad trupp var dock en om möjligt större glädjekick! H Ä R L I G T att vara tillbaka i Småland igen! Dock hann jag enbart tillbringa 12 timmar under mitt eget tak i skogen, innan det bar upp till Jönköping, men oooh så värt det var! En helg under Sillanpääs tak känns nämligen som hemma, tack och förlåt kära vänner! Vad som dock inte känns lika välbekant som hemma är vetskapen om att det faktiskt är tre år sedan vi själva stod och skrek FY FAAN VA VI E BRA, i ett hav av vitt, blått och gult. En liten föraning om att tid faktiskt förflutit fick vi då vi lyssnade på årets studentavslutning i kyrkan - Gud så skräniga och respektlösa de var! ;)

Home Sweet Home

Lyx är att få komma hem och gå Trädgårdsrundan!
Detta är sommar!

Dreamworld

One adventure to another!
I lördags gick startskottet för ett av mitt livs största äventyr - nu har vi delad adress!

Down Under

Down, down, down under, 540 meter ner i det granitiska urberget - detta var resans slutpunkt. Slutförvaret!
Att vi alla kom levande ut i från CLAB dagen innan förvånade oss, att sedan alla kom upp levande ur urberget, det förvånade oss än mer. Någon borde ju lockats av slutförvaringstanken - tänk att få tillbringa 100 000 år inkapslad i en kopparkapsel och sedan innesluten i bentonitlera! Låter som en drömtillvaro, eller hur! Någon som definitivt kommer att få den här behandlingen är alla uttjänta kärnbränslestavar, som år 2070 beräknas uppnå till 12.000 ton totalvikt. Dock är det inte i detta berg som det kommer att få vila, utan det får en sista resa norrut, upp till Östhammar. Med oss upp ur berget fick vi dock en mycket liten flaska mycket salt vatten. Det är helt enkelt resultatet då vatten under 7000 år fått sippra dessa 500 meter igenom urberget.
Och vattnet var salt, det kan till och med jag, saltomanen, säga...

Middagsmingel

Tänk så trevligt man kan ha under en middag i solnedgången! ;)
Att de hela sedan slutar på en alldeles för lång bänk, på tok för mycket mygg och ett nedrivet staket, där är ju inget att förvånas över efter att MSFM11 varit på resa i Småland!

Sommarlov i ekologin

Ekologisk avslutning på den radioekologiska kursen! Jordgubbsbubbel på en Gräsmatta i Oskarshamn!
Nu tar både jag och radiofysiken och tackar för oss och tar sommarlov!
Den sista tentan skrevs i onsdags och inte behövde jag ens redogöra för räddningsförloppet av en kontaminerad skog, men kanske var det lika bra det. Så här i efterhand kan jag ändå bara erinra mig listans första och sista punkt:

•Gör ingenting
•Gräv ner den

Istället tog klassen och klumpade ihop sig inför en kanonklassresa till Oskarshamn! Slutförvar och mellanlager skulle inspekteras. Så trots risk att fastna på än de ena, än det andra stället (varmvattenbassäng eller det kallare urberget var alternativen) klädde vi oss i shorts och sommarleenden och gav oss av! Attans så jag kommer sakna er i sommar! Tur att jag har ett äventyr inbokat!

Slumpen är ingen tillfällighet

Serendipitet - att ta tillvara upptäckter som man kommit över av en tillfällighet när man varit ute efter något annat
För inte var det meningen att jag skulle komma hem med ett par mintgröna shorts. But since it is a Matter of Life and Denim, så hade jag ju inget att sätta emot!

Och serendipiteter, som att upptäcka Amerika när man letar efter Indien, det händer ju hela tiden nu för tiden!
Jag funderar lite på när vår gästföreläsare egentligen var född...