olika skära nyanser



Imorgon skulle det tydligen bli en mulen mellandag, en dag där jag kan vila mitt redface (okay, jag erkänner; det är inte helt vidbrännt, men ni skulle ändå inte kunna se mig om jag satt i tulpanhavet) Synd är dock att det i morgon är dagen då Lund skall visa upp sig för Päronen mina, men sol kanske de ändå får nog av söder ut!?

Annars har dagen mest bjudit på pyssel och "säg-Ja"-övertalningsförsök:
Försök som naturligtvis inte lyckades, jag kan ju inte sitta o ljuga... hur gärna man än vill... iaf ibland

Ännu en sunny sunday


Föreställ er en videoblogg; porlande vatten med badande sädesärlor (jag hoppades att jag kunde skryta med årets första fröken vippstjärt, men hon hade tydligen visat sig i Småland också, eller hur var det Arne!?). Eller förresten, jag ångrar mig angående videobloggen, för jag hade nog inte kunnat redigera bort horderna av skrikande barn...:S



Angenäme Ahnstedt fick uppenbarligen nog efter lördagens cykelrunda, för när jag på kvällen skulle iväg o köpa mat (vi behöver inte närmare gå inte på vad, det står nämligen med på Listan) hoppade kedjan av redan på gården.


Söndagen började således med lite cykelkedjemek varefter allt såg helbra ut och det blev en liten tur till Ravinen, alltså inom möjligt gångavstånd hem, för helt och fullt litade jag inte på mina mekanikerkunskaper. Och tur var väl kanske det, för mitt i stan, på väg hem, hoppar kedjan av igen, suck! Och nu var jag både kissnödig, hungrig och hade hemlängtan (tack och lov slapp jag motvinden), men ändå en kombination som gör mig riktigt förbannad!


Så idag, med viss motvillighet, lämnade jag in Ahnstedt på cykelverkstaden. Jag gillar inte att be om hjälp med såna här saker :P Efter ett ögonkast konstaterades dock att såväl kedjan som bakkransen var helt körda. Således inget jag med min skiftnyckel hade klarat av att fixa, så med lätta steg gick jag därifrån!


Steg som dock inte var lätta så länge, klackar och kullersten blir skoskav, jag varnar er!


Under solen


Konstant klarblå himmel i tre veckor
Galet

Det är nästan, men bara nästan, så man tar förgivet att det skall fortsätta såhär. Än så länge har man försökt att ta tillvara på var enda soltimme, i sann nordisk anda: uppfostrad som man är att genast springa ut så fort solen visar sig! Det har i dagsläget medfört ett gott humör, några fräknar men annars inget annat vettigt uträttat. I den synvinkeln har det varit för många soltimmar, eller så har man bara varit för skeptisk till solens vilja att fortsätta skina ;)

Idag har igen många soltimmar tagits tillvara. En cykelrunda via Malmö och Lomma (två platser som känns för abstrakta för att folk skall kunna bo där... precis som Berlin) fick bli dagens uteaktivitet. Ett bra val!

Rundan syns på de blåa bilderna och mitt röda face ;)

Säg Godmorgon


till Den Osannolika Staden Lund

Home: Sweet Jönköping


Påskpyntet från i år ligger på gränsen till att vara för nytänkande. (Men det var det helt klart värt med tanke på köksupprustningsresultatet!) Bjuder därför på en, från förra året snöig påskbild, vilken ändå får anses mer traditionell än årets!

Att jag inte hunnit blogga under påsklovet hemma ser jag helt klart som ett gott tecken, det har varit smockfullt med andra roligheter! Tusen tack alla som ställt upp med sällskap och sängplats! Att jag nu helt plötsligt tar mig tid att blogga är ett tecken på att jag har andra saker som jag verkligen borde ta tag i istället :S Huamig Det har varit helt galet skönt att vara ledig, men säg den sötma som varar evigt. Vad som dock verkar vara evig är det sockerberoende jag byggt upp i påsk, jag tror att enda botemedlet är successiv nedtrappning :P Tur att jag har 8kr kvar av Bols-kassan!

Home Sweet Home


Att färdas hem är för vissa som att färdas mot en hägring... tyvärr

Jag behövde dock inte tvivla på mitt Home Sweet Home denna gång heller. Ägnade en stund i blåsippebacken; jag tänker inte korrigera mitt val av favoritblomma ;) Solen gjorde även sitt för att förgylla gårdagen, det har inte varit dåligt väder en enda dag sen jag tvättade mina fönster, jag kanske borde göra det lite oftare... för allas välbehag!

Gyllene är även att den plötsligt uppkomna förkylningen försvann lika fort som den kom, tack och lov. Så nu är man fit for fight igen; Jönköping it is! ♥