PS

Pallade Syrener
- doftar bättre än egna

Särskilt gott doftar de om de är pallade i störtregnet efter vårens första mysåskväder! Och vem vet, kanske kom det sig av att vi tillbringade gårdagen på Väderön (för det är så den omnämns av skåningarna; av någon anledning så utesluts det lingvistiskt korrekta Hallands). Trevligt var det, uteslutningen till trots, men nästa gång vi korsar havet mellan Båstad och Torekov lovade jag att både jag OCH vaden skulle vara tipptopp - två gånger kan man visst inte inte åka wakeboard ;)

Sommarflirt

Jag sprang in i årets sommarflirt igår - jag har dock under hela veckan haft på känn att just detta skulle kunna inträffa, så för mig var ändå inte chocken fullständig. Den fullbordade dock mina förväntningar och jag har redan insett att det blir en chock för plånboken det här med en 9-kronors-kokosvatten om dagen - det kanske får övergå till enbart en Coconut Dream!

Andra sommartecken för dagen är att underskriften, eller autografen, är satt på de papper som numer binder mig till sommarjobb 7/6-26/8 för institutionens räkning, dock sägs det finnas utrymme för flexibilitet inom dessa akademiska gränser. Vi inleder till exempel första veckan med två dagars ledighet - den tre dagar långa cykelsemestern på Bornholm är nu bokad! YEAY

Jag älskar flexibilitet!

I nöden prövas vaden

Chased by thunder
Blixtar i norr. Tilltagande regn i väster - rakt öster ut ifrån den strandkant jag stod på låg hemmet och jag insåg där och då att sträckan genom skogen skulle behöva vandras snabbt. Nu är det ju tyvärr så att människan är inte snabbare än sin svagaste vad. Jag hann nästan hem...

Intressantare kan kanske tyckas vara att få höra om huruvida turbananen faktiskt hade någon effekt under tentaskrivande förra fredagen - min uppfattning är att den tyvärr inte hade någon makt över en lurig och klurig tenta. Jag kände mig i alla fall väldigt ensam och oturligt nog övergiven under de sex timmar som tillbringades längs bak i salen.   Turbanan - pyttsan!

Tur


Att handla de utlovat billiga bananerna på Lild gav jag snabbt upp - att slå sig fram mellan rullatorer och barnvagnar kändes inte som en ultimat morgonsyssla. Och lika bra var kanske det - för på torget hittade jag TURBANANER! Eller okey, de har glömt ett N på slutet, men budskapet gick ändå fram! Så på tentan i morgon kommer turbananen vara mitt hemliga vapen! Wish me luck ;)


Virrvarr


Virrvarr och kaos i hjärnan - men än har jag några timmar på mig att hitta den raka röda tråden som jag förmodar finns där någonstans. Men först prioriteras ett besök på nyöppnad Lidl - tänka sig vilka dagen-innan-tenta-fynd man kanske kan hitta där!


Den stringenta verkligheten?


Stringens
. Allt som önskas måste uttryckligen uttryckas och allt som uttryckligen inte förbjuds kan uppkomma. Det är helt och total inom denna optimeringsrymd vi just nu lever. I den soliga verkligheten valde jag dock att snålåka till soptippen så snart möjlighet bjöds (tack!) - jag tror inte ni kan uppskatta hur mycket jag uppskattar att slänga MDF ;)


Start


Och där fick startskottet! Över fredagen den trettonde, olycksbådande dag eller inte, vilar i alla fall en viss känsla av obehag. Fram tills dess mumsar jag vidare på min billiga Netto-choklad (vilket kap vi gjorde förra veckan!) och fortsätter min rehabträning tillsammans med vaden - igår tillät den mig genomföra ett spinningpass. Jag älskar att min utlovade sitta-stilla-vila-vaden-vecka är över ;)


Hoppet är ute - nu går vi vidare!

Att göra en Astrid och gå och simma var något som vaden uppskattade - så till den milda grad att den uppskattade det mer än vad jag gjorde. En timme simmade vi dock fram och tillbaka, fram och tillbaka och fram och tillbaka - det gjordes nämligen i en 25 meters bassäng! (Det är nästan att 25 meter borde åka upp på Listan över saker...) Min uppskattning om att vaden faktiskt uppskattade gårdagens simaktivitet uppskattade jag ifrån det faktum att den faktiskt tillät gå-träning fram och tillbaka till Stadsparksingången - för mig en prestation i klass med att springa Lundaloppet, något som pågick sida vid sida om min egen lilla träning.

Således har jag helt gett upp taktiken att ta mig hoppandes fram - någon som tackar mig är Höger Ben

Eftermiddagen och kvällen spenderades på Heidis lilla soliga äta-yoghurtglass-balkong, idag åts det dock choklad (man får ta vad som billigt under veckan är!) Detta var en aktivitet som uppskattades av både vaden och mig!

En vadskadad vardag


Kökssofflockshäng fick bli eftermiddagens sysselsättning - och att sjunka så lågt och kalla det sysselsättning var helt enkelt nödvändigt för att det skulle överhuvudtaget skulle bli genomfört. Total overksamhet är annars för en Stenvall något helt otänkbart. Men med en vad som inte vet vad en vad bör göra så var nog den totala overksamheten välkommen. För efter att på ett ben hoppat trapporna upp och ned mellan Kamprads och onkologens föreläsningssal så var även den vettiga vaden ganska illa medfaren.

Frågan är nu bara vad som återstår när all gratischoklad, gratisdricka och gratisbanan från gårdagens VårRus är uppätet - Metcalfe´s Physics of Radiotherapy
eller kanske en ny omgång CounterPain!?


En lindad vad senare


Uppladdningen var prefekt - den thailändska anti-muskelverkssalvan CounterPain gjorde verkligen sitt jobb! Och med bravur och en lindad vad slutade det - det hela gick dock 30 sekunder snabbare än året innan. Efter förutsättningarna ett mycket trevligt resultat! Mindre trevligt tycket nog sjukvårdarna i målfållan det var att linda min onda vad - de hade verkligen väntat sig häftigare skador i stil med hjärtstopp!

Nu ler jag mest och säger AJ