Tokigt galet


Det blev sådär tokigt galet när jag insåg att vi faktiskt hade Internet idag!


Bengt-Hov-Sten-Östen


Uppslutningen på tåget var på måndagskvällen stor. Kanske berodde på att Bengt-Hov-Sten-Östen skulle transporteras med hjälp av just det färdmedel. Eller så berodde det inte alls på det. Det hade ju faktiskt precis varit påsk. Förväntat eller oväntat, både hundar och ungar och de med hembryggt äppelvin fick denna kväll stifta bekantskap med Bengt-Hov-Sten-Östen. Genom självaste Lund gick transporten lugnt till, varning på stan för att klä sig i rött var något vi antog hade utlysts.

Så nu sitter han och blickar ut över Dammgården. Namnet till trots förmodligen inte alls så idylliskt som de småländska vyer han en gång blickat ut över, vilka han förmodligen rekapitulerar så fort han hör Sten nämnas i namnet. Oavsett vad han själv anser om namn, placering och transportvägar så vär vi nöjda, jag och Johan! Äntligen har vi fått vårt älgahorn på plats!



Ovan presenterades, i enlighet med rubriken, det mest konkreta medbringandet från helgen. Mycket annat i form av naturupplevelser (nära nog av för religiös karaktär för mitt eget jordiska bästa). Tusentals stenar hade i Hovs Hallar staplats på varandra för att tillsammans utgöra en skog av stentorn. Magiskt! Magiskt av samma magnitud var även den svarta klippvägg vars sprickor och fickor smyckats med vita stenar. En ypperlig liten hylla på klätteravstånd från marken hade fram till vårt besökt lämnats obestenad.

Tillbaka till den jordiska verkligheten tog vi oss på det enda rimliga sätt tillgängligt - genom ett snabbt och för syftet effektivt dopp i det 12gradiga havet! Inte heller det förevigades med egen kamera, men jag säger er: brrrrr


Ruskigt Rusken - eller var det precis tvärt om!?


Uppladdningen inför den efterlängtade Smålandsresan började nog redan på tisdagseftermiddagen - tillsammans med Gerda(hallen) gjordes ett besök på den afrikanska kontinenten och inledningen på det hela var ett steg döpt till Roddbåten. Undrar hur mycket man bör tolka in i det!?

Jag kan dock lugna er med att det inte blev något äventyr till sjöss i just båt den här gången, däremot fick själva sjön ersätta ett vattenfall (just det vattenfall som omtalades i den målande beskrivningen av Johans nya jeans - för perfekta skulle de tydligen inte bli förrän ett dopp i ett tropiskt vattenfall med dem på var genomfört!) Ett dopp i den förväntat iskalla Rusken fick det istället bli som första substitut - jag hoppas ingen misstycker! Dessutom kan jag lova er att vattnet var långt ifrån det förväntade iskalla och att badet således blev mer ordentligt än det som gjordes i det nollgradiga Båstadhavet på dan efter dan efter nyår! Finfint!

Övrigt åstadkommet dessa dagar är även en ansenlig nivå Piggfaktor - och trots att solens strålar sprids isotropt över land så blev Piggfaktorn ej homogent fördelad över mig. Med andra ord är allt precis som vanligt, när sommaren är på väg!

Nu bär det dock av igen - mot landområdet norr om Göteborg! Släkten skall samlas och påsken skall firas - kan det beskrivas på annat sätt än fint som snus!?

Optimering av egen tid


Veckans schema består till min och mångas glädje åt fyra stycken heldagspass benämnda "Fördjupningsarbete - Egen tid". Idag betydde det invigning av världens bästa födelsedagspresent (tack Bitches!) - Termosmuggen! Dagens sysselsättning bestod nämligen till en liten del av magliggande plugg i strålande sol! Definitivt ett sätt att hänge sig åt "Egen tid" - själva "Fördjupningsarbetet" låg nog mest i en optimeringsövning att maximera andelen sol per area, samtidigt som mängden vind minimerades!


370,7


Labbredo - vilket innebär foträtt skodd i gympaskor och bärandes en kasse innehållande matlåda traskade jag igår morse mot sjukhuset - helt omedveten om jag skulle behöva väja, och ändra min planerade rutt, p.g.a 2500 uppiffade Idolsökande.  En hög intensitet av peppande partymusik fick mig dock på ännu bättre humör, och i idolernas tema fortsatte sedan dagen. Mätserie efter mätserie döptes till Idol16 (dagen till ära, i dubbel bemärkelse) och i slutändan fick vi sedan ett slutresultat 0,19 procent ifrån de optimala (aka 370,7). Kanoners!

Kvällen spenderades sedan hängandes och slängandes i en offentlig häng- och slänggunga


Önskar att jag kunde

... ägna ännu en solig och rolig dag till att vårskrika åt tecken efter tecken på att våren verkligen är här!

 

Dagen, som enligt prognos skulle bjuda på helmulet och halvregn (att jag log lite extra åt detta kan jag inte undanhålla någon), börjar så soligt så soligt – så för att utnyttja detta smiter jag ut lite tidigare och passar på att ta en ytterst lite längre walk till skolan. Idag är det nämligen heldagslaborations på schemat!

 

Wish me luck, om jag önskar er en solig dag!

 


vårskrik


Jag ville bara bara skrika ut ett äkta vårskrik när jag idag såg årets första vitsippor!
Underbara vita skapelse - det var med vördnad, glädje och otrolig lycka som jag knäböjde framför dem innan idag. Töntigt låter det såklart, men jag håller fast vid min känsla: 
fint som snus!


Nybakt; 00.01

Doften av nybakt bröd kring midnatt kan inte göra mig annat än lycklig!

 

Sweet


Nytt väder i vitt

Helgens Malmövisit bjöd på uppiggande shopping - tröjan jag enbart tidigare sett på nätet finns nu i min garderob och just idag runt omkring mig! Så trots det väntade, dock inte alls, trots sin frånvaro, efterlängtade regnovädret som legat över Skåne idag, så har jag varit ganska glad och nöjd! Att den sedan, tröjan alltså, skulle ha egenskapen att i nacken fastna i kedjejackupphängaren när man blöt stövlat in i lägenheten och inget annat ville än att just klä av sig ytterkläderna. Ett litet sammanbrott senare, under vilket jag starkt övervägde att lösa problemet med våld, så lossnade tråden helt lätt och enkelt. Ibland är det bar lustigt!

Jag funderar på om jag bör lära mig något av detta!?

Lycka denna morgon

 
Att vakna och inse att tillgången på pannkakor är stor!
Idag kan inte annat än att bli en bra dag!