Välkommen vår

  
Äntligen!
I morgon firar vi in våren på ordentligt Lundavis!
Frukost 08.00!
Välkommen vår och välkommen valborg!


Att slita sig en stund


Motiveringen var att rasta RAN som hela veckan stått instängd i parkeringshuset.
Utdelningen blev en promenad i kvällsolen längs den långa bryggan i Bjärred.

Tänk så underbart det kan vara att slita sig från skolarbetet en stund ;)


I vänsterkant


Tillbaka i skolan en lördag eftermiddag - det kräver att man håller livet igång litegrann i vänsterkant - såväl reellt som virtuellt.


Morgonmys och golvetduns


Drömmen hade varit att stanna kvar i sängen - enbart en kvart till hade gjort så mycket.
Speciellt om det hade varit de femton minuterna som i verkligheten slutade med att jag gjorde platt fall på mage och med armarna inte hade en chans att kunna trycka mig upp.  I vanlig fall hade platta fall inte alls varit något att blogga om, men när de inträffar redan innan det att träningsschemat är genomfört, så bryr fallet min hjärna hela dagen. Dock sänker jag min stolthet några (valfritt prefix)meter och lyfter på hatten för min pojkvän.
Ja, han är starkare än vad jag är ♥


Söndagsval och kval


Söndagsplugg och söndagsträning - dock i omvänd ordning.

Men i valet kvalet stod jag; ty vilket skulle upplevas tyngst; första dagen på armhävnings-utmaningens fjärde vecka eller den skriftliga sammanfattningen av interndosimetri-teorin? Sägas kan, att efter armhävningarna blev det inte mycket annat gjort. Vad jag skall lära mig av detta har jag inte riktigt bestämt mig för än...  Att det skulle vara en bra uppladdning inför kvällens efterlängtade klättring kan jag i alla fall säga att det inte var. Turligt nog var det inte bara jag som hade förvånandsvärt ont i vänsterarmen - gula leder ger alltså mer än psykiska men ;)


Ryktet säger


Var Lundagård 4 2012 har snappat upp detta framgår dock inte - men helt förvånande är det absolut inte! Att som sjukhusfysiker någon gång ha identifierat sig med särskrivnings-varianten sjuk husfysiker lär ha drabbat oss alla. Att dock inte ha sett filmen i fråga börjar nu ifrågasättas - så kanske blir detta fenomen mer framträdande i framtiden!?


Dagdrömmeri

i skolans korridor

Tänk att få undersöka om det finns radonhus på Antarktis -
jag hoppas inte expeditionerna på 80-talet undersökte dem alla!


Vitsippor och böcker

kan vara det finaste vi har


Fint som snus var det att för första gången som bilägare göra en tisdagsutflykt tillsammans med Miraklet för att få uppleva när brunt övergår i grönt. En av årets absoluta höjdpunkter! Turen gick tilll Häckebergasjön - djuphavets gudinna RAN lär gilla vatten - och så även vi! Nu återstår enbart frågan om det är ett Battleship jag kommer tycka mig höra i natt,
eller om dagen givit ♥ andra intryck


Olika skära nyanser

 
Morgonbestyr inför en dag i nya skor.
Vårskor i den nyans av pigfaktor enbart vårens första solstrålar kan frambringa!


Vissa kombinationer

av fleece och sol är bättre än andra!

Att slå av på takten och matcha helgens mak med sin förkylda pojkväns gjorde gott.
Fleece och sol i timmatal gjorde mig till en lycklig tjej!


Lyckan på en spång


Påskhelgen spenderades i största lycka djupt inne i den småländsk skogen - där ingen kan höra sig sjunga - över stock och över sten och längs många kilometer spång, ett oundvikligt underlag om man under en dag vill ta sig runt mossen Store Mosse. En mosse som gör skäl för sitt namn. Dock kan jag, något besviket meddela att sumphönan var någon som den dagen inte gav skäl för namnet sitt - i de sumpigaste av marker fanns inte en höna att skåda. Tur då att påsken kunde bjuda på ägg av annan karaktär!