Konstigheter

Konstnatten övergick i en konstig natt, det är ju inte varje natt man får en timme extra ;)


Konstföreningen Aura ställde ut P-O Persson, inget konstigt i det, däremot var det ganska tänkvärt



Att på ett halvdiskret sätt smyga in ett miljöpolitiskt budskap i en konstutställning är inget konstig, men väldigt effektivt. Små, små vackra naturmotiv i sköra guldramar vanskligt utplacerade längs golvlisterna vittnar om hur ömtålig vår värld är och hur lätt vi själva kan stjälpa den...

Utställningen berörde även begreppet oändlighet; kanske ett mer svårbegripligt tema. För att citera en okänd herre så fanns det i källaren "En lika dan som den där uppe. Fast gul."



Utställningen ovan kom lite som ett slag i magen, eftersom att jag, enbart några timmar tidigare, hade varit ute på en bilburen sightseeing-tur i vissa för mig okända delar av Skåne. Jag har ett kluvet förhållande till detta behov och beteende; jäkligt onödigt kan jag hålla med vissa om att det är, men samtidigt har man, som uppvuxen i bil, ett visst behov av att se sig omkring och att i ett större perspektiv veta var man befinner sig. Ett behov av att fylla alla platser på kartan med minnesbilder och fotografiska minnen.


Lite rogivande (eller mu-givande?) är det iaf att hamna på en grusväg där kor lunkar fritt, eller ännu hellre; enbart står stilla mitt på vägen. Kolugnt!

♥Dagen avslutades med en galet trevlig trippel-par-middag! Muuuums!


Spontaniteter

Tänk så lätt det är att lysa upp hösten ;)

♥En spontanfest med sina närmsta vänner - som under en kväll blev som helt ny familj!
Galet - men shit så kul vi hade!

♥En spontanutflykt, tack vare ett färdmedel som ännu inte visat sig vara ute efter att ta livet av en. Tur att vi inte var lediga på en onsdag (Inte bilen under milen) Sol, Hunter och höstlöv - mer behövs inte för att jag skall sväva på moln ett bra tag! Dock är det dags för en ny uppskjutning idag!

♥Tack vare ovanstående icke-ta-livet-ur-en-villiga-färdmedel har vi nu deltagit i invigningen av Världens Grönaste IKEA (och ja, enligt sveriges ledande färgexperter -  blått+gult=grönt!) Jag funderar dock på om inte nya Malmö-IKEA är ett plagiat på gamla kära Jkpg-IKEA :S Tur iaf att vi hade herrgårdsvagn!


Från Skåne till Skåne

Från inland till utland?

Åtminstone från slättland till kustland

Förra helgens tågresande gav mersmak, så denna helg bar det av mot båstad - kanske inte utland, dock kustland! Dock fick jag denna gång inte dela tågvagn med 40 gladlynta polska herrar, vilket var fallet förra helgen och innebar att man blev bjuden på After Eight redan på eftermiddagen! Vi fick då på vårat sätt försöka förgylla tågfärden för våra medresenärer genom att ingående diskutera observables, quantum numbers och absolute values of the expectation values of commuting operators. Mycket uppskattat!

Ett lyxdygn i Båstad innebar, förutom Quality Time med min Johan; långpromenader på stranden, bullfika i solen, ett besök i en bowlinghall, fotoalbumsnostalgi och en massa supergod höstmat!

Det kunde dock ha slutat illa, ty ingen av oss hade pannlampa, cyklop eller agentväska med sig :$


Helt hög!

Nästan lite sorgligt hur übermegasuperduper-glad man kan bli av att få höra "-Du är ju inte underkänd iaf" efter en avklarad (och klarad!) munta! 

Hoppandes, springandes, skrikandes (märk väl ej sjungandes - en Stenvall sjunger inte!) tog hon sig telefonpratandes till tågstationen för avfärd norrut - till sitt älskade Långö!

Där blev det dock en snabbvisit i sitt hem ljuva hem, men hon hann se sin skog och sitt mörker, men framförallt fick hon se en belyst vedbod, såväl invändigt som utvändigt! Det ni, det har man inte sett varje dag! Snabbvisitens orsak var vidare transport mot huvudstaden där mormor och morfar väntade med nybakta bullar och nyplockade äpplen. Folk vet visst vad de ska locka mig med :S



Vad som mer, än sol och salta bad, lockade till Stockholm var Salvador Dali-utställningen på Moderna Museét! Härligt surrealistiskt! Som tur är, är man ju inte ovan vid situationen att titta och lyssna på någonting man förstår ingenting om, det är snarare vardagsmat i min värld. Men att fritt få tolka det man beskådar var en nygammal upplevelse! Det fick mig iaf att få upp ögonen för skedars essentiella betydelse!


Fy faan va smalt!

Det ovanstående syftade dock inte på mig. Jag ägnade helgen åt bullkalasande, något jag är mycket nöjd med! Nöjd är jag även över mina få, men lyckade inköp: Sammetstights, spetsblus och grönt te! Treenigheten is fulfilled!

Sammanfattningsvis, i sammetstights såklart: Anna är mycket nöjd! 


Ingen sanndröm,

ändock inspirerande
Äppel Päppel

Någon av er kanske har kommit upp med en teori vad gällande min dröm... Jag vill bara förtydliga att det inte var ICAkassen i egen hög person som låg på uppfarten - om det nu var någon som tolkade det så ;)

Dock skall man inte underskatta nyttan av att stoppa en påse (dock av ett annat fabrikat en den som florerade i drömmen) i regnjacksfickan (idag var jag minsann utrustad för regnväder; utrustad från topp till tå!) när man går ut på en leta-efter-skogen-i-Skåne-promenad på morgonen. När man minst anar det hamnar man under ett äppelträd som under stormnatten släppt sig. Massvis med äpplen låg på marken och bad om att bli plockade! (Förlåt för min egoism, Head! Men som du ser har de en väldigt kort halveringstid... ;) ) Lite synd var det dock att jag inte fick palla dem...

Pirum Parum

I natt jag drömde

att det låg en ICAkasse på carportuppfarten
Jag förstår inte...

Tacka vet jag Guds toalett här på jorden!

Tro inte du kan spå väder bara för att du läst lite fysik
Eller för att du är bonnatös heller, för den delen

Fast det kanske bara gäller skånskt väder!?

För när man gladeligen, på eftermiddagen, ger sig ut på en cykeltur i ett soligt och fint höstväder, blir man ganska omgående straffad för sin godtrohet. När man är mitt ute på den skånska landsbygden (läs: i ingenstans) öppnar sig himlen över en. Gladsint som man var hade man inte utrustat sig för minsta regndroppe och befann sig således mitt ute på en åker. Det enda man såg var en kyrka 1km längre fram. Den var mitt enda hopp. Fort som attan cyklade jag in på kyrkogården och fann till min stora lättnad att kyrkotoaletten var öppen! Tacka vet jag Guds gästfrihet!

Sent, kallt och blött om sider kommer man hem med 1,2,3,4... förfrysta tår och fingrar!
Te tack!